Global Climathon Day 2020 - 13 en 14 november

Deze maand organiseren EIT Climate-KIC Benelux en haar partners st. Technotrend, st. Hart voor Prins Alexander en the Patching Zone online Climathons in Nederland. Op 13 en 14 november is het hoogtepunt, dan vindt er een wereldwijde klimaathackathon plaats in 150 steden waaraan jongeren, burgers, ambtenaren, docenten en ondernemers meedoen. Ze werken samen voor een versnelde overgang naar een CO2-vrije en weerbare wereld via systeemtransformatie.

Een reeks aan online evenementen

De Climathons in Nederland zijn in Amsterdam, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Amersfoort en Rotterdam. In Rotterdam richt de Climathon zich vooral op het vergroten van de bewustwording en betrokkenheid van inwoners rondom de wateropgave in Rotterdam Prins Alexander - de laagstgelegen polder van West-Europa (gemiddeld 6 meter onder de zeespiegel). Net als andere steden in de wereld ervaren de bewoners in Prins Alexander de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve. Na iedere hoosbui lopen straten, tuinen en soms zelfs woningen onder water. 

‘Het Climathon-programma voor bewoners gaat over wat ons in de toekomst te wachten staat. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn. Daarom kiezen wij – st. Hart voor Prins Alexander en the Patching Zone - ervoor om er op een praktische en plezierige manier mee aan de slag te gaan.’ – Herman van Dongen, projectleider Climathon Rotterdam

Bestel hier je ticket voor Climathon Rotterdam.

Onze partners