Global Conference Biomimicry and Bio Inspired Innovation

"Biomimicry is een aanpak tot innovatie dat oplossingen zoekt voor menselijke uitdagingen door het toepassen van over de tijd bewezen patronen en strategieën uit de natuur”.

Biomimicry in het bijzonder en bio inspired innovation in het algemeen zijn veelbelovende manieren richting duurzame en uiteindelijk regeneratieve samenlevingen zodat we goed kunnen leven in de rest van de natuurlijke wereld. Onderzoekers ontdekken steeds meer over het functioneren van de natuur en bedrijven passen die inzichten steeds vaker toe in hun producten, processen en organisaties om die te verduurzamen. Deze conferentie heeft als doel het delen van resultaten en verkennen wat er nog meer voor nodig is om impact te behalen met biomimicry en bio inspired innovation.

GBC16 Header

We verwelkomen innovatoren, onderzoekers, ondernemers, studenten, besluitvormers, ontwerpers en anderen geïnteresseerd in biomimicry en bio inspired innovation. De conferentie wordt georganiseerd met de leidende biomimicry organisaties in de wereld, ontvangt sprekers uit alle windstreken en biedt vele sessie om van te kiezen rond thema’s als water & voedsel, energie & materialen, ecosystemen in de bebouwde omgeving en economieën en organisaties.
De conferentie start met een pre-conference network diner in Museum Speelklok, twee dagen conference op Science Park Utrecht met een diner in de Aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

Onze partners