Global Recycling Day - 18 maart 2025

De afgelopen tien jaar zijn de warmste ooit geweest, en we worden nu geconfronteerd met een klimaatnoodtoestand van ongeëvenaarde proporties. Als we geen significante en snelle veranderingen doorvoeren, zullen we voortdurend stijgende temperaturen op aarde zien, het smelten van ijskappen, continenten die in brand staan en snelle ontbossing.

Dit heeft directe gevolgen voor de mensheid, met toenemende armoede, immigratie uit ontheemde gemeenschappen, banenverlies, afvalbergen en het verdwijnen van natuurlijke habitats. We hebben de macht om blijvende veranderingen door te voeren om dit te bestrijden, en nu recycling wordt erkend in de Sustainable Development Goals 2030 van de VN, zien we al dat veel individuen, regeringen en organisaties directe actie ondernemen om de mondiale groene agenda te ondersteunen.

Recycling is een belangrijk onderdeel van de circulaire economie en helpt onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Er bestaat geen twijfel dat recycling voorop staat in de oorlog om de toekomst van onze planeet te redden. planeet en mensheid.

Global Recycling Day werd in 2018 in het leven geroepen om het belang te helpen erkennen en vieren dat recycling speelt bij het behoud van onze kostbare primaire hulpbronnen en het veiligstellen van de toekomst van onze planeet. Het is een dag waarop de wereld samenkomt en de planeet op de eerste plaats zet.

De missie van Global Recycling Day is tweeledig:

1. De wereldleiders vertellen dat recycling simpelweg te belangrijk is om geen mondiale kwestie te zijn, en dat een gemeenschappelijke, gezamenlijke aanpak van recycling dringend nodig is.

2. Om mensen over de hele planeet te vragen na te denken over hulpbronnen, en niet over afval, als het gaat om de goederen om ons heen – totdat dit gebeurt, zullen we gerecyclede goederen eenvoudigweg niet de werkelijke waarde toekennen en hergebruiken die ze verdienen.

Global Recycling Day 2024 is ook dit jaar op 18 maart. Kijk voor meer informatie op www.globalrecyclingday.com

Onze partners