100% elektrisch naar de World Sustainable Energy Days!

Van 27 februari t/m 1 maart zijn de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk, het grootste duurzame energie evenement in Europa. En wij gaan daar weer 100% elektrisch naar toe!
Hansa Green Tour organiseert net als voorgaande jaren weer een Winter Edition met elektrische auto's naar dit grote evenement en presenteren we onze delegatie en reiservaringen op het E-Mobility congres. Maar dit keer leggen we de lat nog hoger!

HGT-E-Cannonball-Run-2019

Woensdag 27 februari: Canonball Run naar Oostenrijk

Dag 1: No rules...Wie rijdt het snelst van start tot finish in Oostenrijk?!

Meedoen kan met een BEV met minimaal 400 km range, minimaal 2 personen per auto. Elke auto is online te volgen en deelnemers doen real-time verslag waar ze onderweg staan te laden, hoe snel het laden gaat en welke strategie ze volgen. Hard rijden en vaker laden? Of langzamer rijden en proberen een laadbeurt over te slaan? Het team dat het eerst aankomt in Oostenrijk krijgt de bokaal.

Hansa Green Tour Wintereditie 2019 afb 2

Donderdag 28 februari: Glacier Road naar James Bond Experience Center op 3040 meter hoogte

Dag 2: Glacier Road naar de hoogste bergpas in Europa, sneeuwkettingen verplicht!

De tweede dag rijden we over de Glacier Road naar het hoogste punt in Europa. Deze weg is de locatie waar de spectaculaire James Bond film ‘Spectre’ is opgenomen. Wie lukt het om boven te komen?! Hoeveel % van de batterijcapaciteit kost het om boven te komen? En terug naar beneden, welke auto kan het meeste % van de batterij weer opladen en is het meest energie-efficiënt?
Eenmaal terug beneden gaan de auto’s aan de stroom en pakken we de kabelbaan naar het James Bond Experience Center op 3040 meter hoogte. Wist je dat Jaguar Land Rover speciaal voor de film Spectre een aantal 100% elektrische auto’s heeft gebouwd? Meer daarover op 3040 meter hoogte! Na de lunch met spectaculair uitzicht begint deel 2 van de Canonball Run: wie is het snelst in het in E-Mobility gespecialiseerde Kaiserhof Hotel in Salzburg?

Hansa Green Tour Wintereditie 2019 afb 3

Vrijdag 1 maart: E-Mobility congres World Sustainable Energy Days

Dag 3: Presentatie van onze delegatie en avontuur op het E-Mobility congres van de World Sustainable Energy Days.

’s Morgens vroeg vertrek naar de World Sustainable Energy Days in Wels, het grootste duurzame energie evenement van Europa. Hier parkeren we onze auto’s pal voor de ingang, gaan we met deelnemers aan het E-Mobility congres in gesprek en presenteren we onze ervaringen op het congres. In de middag volgt een leuke excursie naar een Oostenrijks bedrijf in E-Mobility en ’s avonds sluiten we het programma af op een mooie locatie en blikken we terug op ons elektrische avontuur. Zaterdag 2 maart rijdt iedereen op eigen gelegenheid terug naar huis.

Hansa Green Tour Wintereditie 2019 afb 4

Zaterdag 2 maart: Terugreis

Kosten en aanmelding:

Deelnamekosten bedragen € 1995,- excl.BTW per persoon

De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen (incl ontbijt) en diners, ticket kabelbaan naar de top en toegang tot het James Bond Experience Center op 3040 meter hoogte incl lunch, deelname aan het Smart E-Mobility Congres van de World Sustainable Energy Days.

Het aantal deelnameplaatsen is beperkt. Deelnemen kan alleen met een batterijelektrische auto (geen waterstof) met een actieradius van minimaal 400 km, winterbanden + sneeuwkettingen zijn verplicht. Minimaal 2 personen per auto, elk team doet real-time verslag van de gekozen route, strategie (snel rijden en vaak laden óf langzamer rijden en het aantal keren opladen zo beperkt mogelijk houden), welke oplaadpunten gebruikt worden en hoe snel het laden daadwerkelijk gaat tijdens de E-Canonball Run. Doel daarbij is om de deelnemers en de verschillende auto’s tijdens de race online te kunnen volgen en zo de prestaties van de verschillende elektrische auto’s onder deze condities met elkaar te kunnen vergelijken.

Er gaat ook een journalist mee en een fotograaf en cameraman om spectaculaire beelden te kunnen maken. Voor deelnemende bedrijven die deze unieke race willen gebruiken voor communicatieve doeleinden zullen diverse sponsor pakketten worden aangeboden om het evenement mede-mogelijk te maken. Neem voor meer informatie contact op met Roel Swierenga op tel: 06-55567218 en/of per email info@hansagreentour.com

Onze partners