Herman Wijffels Innovatieprijs 2015

De uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs vindt dit jaar plaats in Helmond. Honderden innovatieve ondernemers worden op donderdag 12 november ontvangen op de Automotive Campus. Workshops en een innovatiemarkt staan op het programma, met als spetterend sluitstuk de prijsuitreiking. Met de Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert de Rabobank ontwikkelingen en innovaties met een maatschappelijke impact die bijdragen aan een duurzame toekomst. In de loop der jaren is de prijs uitgegroeid tot dé duurzame innovatieprijs van Nederland.

hw2015

Slimste regio
Theo Heldens, directeur Bedrijven van Rabobank Helmond is trots dat de Herman Wijffels Innovatieprijs dit jaar in Helmond wordt uitgereikt. 'Zo kunnen we aan Nederland laten zien wat voor moois Helmond te bieden heeft.' Heldens snapt de keuze voor Helmond wel. 'Helmond maakt onderdeel uit van de Brainportregio, één van de slimste regio’s van de wereld. In het werkgebied van Rabobank Helmond zijn dan ook veel innovatieve ondernemers te vinden. Mensen die bezig zijn met onze toekomst. Het is inspirerend om als lokale bank die ondernemers te mogen ondersteunen.'

Programma
Naast de uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs, vinden er op donderdag 12 november meer activiteiten plaats op de Automotive Campus in Helmond. 'Hier komt de crème de la crème van het innovatieve bedrijfsleven samen. Voor alle deelnemers is dit een kans om te netwerken. Ook al ga je niet met een prijs naar huis, de dag biedt een unieke kans om kennis op te doen. We organiseren verschillende workshops. Ook is er een innovatiemarkt waar we onder andere Helmondse innovatieve ondernemers de kans geven om zich te presenteren', aldus Theo Heldens De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs. Dat gebeurt in één van de testhallen van TNO Automotive op de Automotive Campus. 'Het is echt bijzonder dat we toegang krijgen tot deze locatie. Normaal is de hal afgesloten voor publiek. Op deze plek wordt dagelijks gewerkt aan de mobiliteit van de toekomst, het autorijden van morgen: innovaties waar iedereen van profiteert.'

Van Asten Group
Eén van de kanshebbers in de categorie Food & Agri is de Van Asten Group, een klant van Rabobank Helmond. Het bedrijf, dat bestaat uit meerdere varkensbedrijven in Nederland en Duitsland, is volop bezig met innovatief en circulair ondernemen, waarbij de kringloopgedachte centraal staat. Eigenaar Marko van Asten is genomineerd voor het door hem ontwikkelde fermentatieproces voor varkensvoer. Daardoor zijn zijn varkens gezonder en hebben ze minder antibiotica nodig. Daarnaast is er nog een economisch voordeel: doordat het product van een hoge kwaliteit is, is er 8 procent minder voer nodig. 'Ik vind het belangrijk dat we als agrarische sector laten zien dat we ook innovatief bezig zijn', vertelt hij over zijn deelname.

Van Asten kan binnenkort een bezoek van de jury verwachten, net als de andere overgebleven kanshebbers. Wie er uiteindelijk met de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 naar huis gaat, wordt pas bekend op donderdag 12 november.

Onze partners