Het slotevenement van LOW CAR DIET - 11 mei 2017

slotevent LCDWilt u ook een duurzamer mobiliteitsbeleid? Gezonder naar kantoor gaan? Minder vaak in de file staan? Doe dan nu mee aan het Low Car Diet, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland!

Wat houdt het in?

Van 18 september t/m 13 oktober 2017 reizen deelnemers aan het Low Car Diet anders dan ze gewend zijn. Op e-bikes, in het OV en elektrische auto’s, en door te thuis- of flexwerken ervaren ze dat reizen ook op een andere manier kan. Dit heeft vele voordelen: het draagt bij aan een beter milieu, is de basis voor een blijvende gedragsverandering en het is gezond!

Wie gingen u voor?

Het Low Car Diet bestaat sinds 2012 en richt zich vanaf dit begin op het anders laten reizen van deelnemers. Onder de hand hebben er meer dan 6000 deelnemers uit zo’n 250 organisaties - waarvan sommigen al meerdere keren - en 200 directeuren meegedaan. Naast verschillende overheidsorganen en bedrijven als Accenture, Nike, Unilever en SNS Bank, deden ook individuele deelnemers in wijken en buurten door heel Nederland mee.

Dus waarom meedoen?

Twee jaar na deelname zegt 49% van de deelnemers nog steeds anders (duurzamer) te reizen. Dit resulteert o.a. in 23% minder autokilometers, 30% meer OV-kilometers en 48% meer fietskilometers. Logischerwijs scheelt dit in CO2-uitstoot (19% minder). De deelnemers reizen minder tijdens de spits, waardoor 23% minder auto’s in de file staan. Ook reizen de deelnemers nu nog 7% goedkoper. Tevens kan deelname een invulling zijn voor de CO2-prestatieladder activiteiten of ISO 140001.

Wat moet ik doen?

U hoeft zich alleen maar aan te melden! Het Low Car Diet team begeleidt u voor, tijdens en na de wedstrijd. Wij zorgen o.a. voor het aanmelden van zoveel mogelijk deelnemers door een op-maat activatiecampagne.
Aanmelden van uw organisatie voor de najaarseditie kan door middel van een e-mail naar info@lowcardiet.nl, waarna wij u het aanmeldformulier toesturen. Kijk voor meer informatie op de website www.lowcardiet.nl

Onze partners