Iceland Green Tour (geothermie)

LET OP: AANGEPAST PROGRAMMA


Het programma en reisschema van de Iceland Green Tour dat gepland stond van 24 – 29 november is ingekort en staat nu gepland voor woensdag 28 november (vertrek vanaf Schiphol) tot en met zaterdag 1 december (ochtendvlucht vanaf Reykjavik naar Schiphol).

Hansa Green Tour organiseert van 28 november – 1 december de Iceland Green Tour, een netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals die willen leren van geothermie initiatieven op IJsland en kennis willen delen met elkaar. Geothermie is in IJsland de belangrijkste bron van duurzame energie en kan ook in Nederland een belangrijke rol gaan spelen in het verduurzamen van onze energiemix. In Nederland staat het gebruik van geothermie nog in de kinderschoenen.

Wat kunnen we leren van succesvolle geothermie projecten in IJsland? Daartoe bezoeken we de Geothermal Energy Exhibition en de Hellisheidi Power Plant, een van de grootste geothermiecentrales ter wereld voor het stadsverwarmingsnet van Reykjavik. Hie bekijken we ook het CarbFix project waar geëxperimenteerd wordt om CO2 uit de buitenlucht te halen, te mineraliseren en vervolgens als gesteente op te slaan in de bodem. Een veelbelovende techniek om CO2 uit de atmosfeer te halen en klimaatverandering tegen te gaan.

Voorlopig programma:

Iceland Energy – Hellisheidi Geothermal Power Plant

Iceland Energy verzorgt de energievoorziening van Reykjavik en omgeving middels het grootste stadsverwarmingsnet ter wereld op basis van geothermie. De Hellisheidi Power Plant is een van de grootste geothermie centrales ter wereld waar we zullen zien hoe energie uit een vulkaan wordt omgezet in elektriciteit en warm water voor stadsverwarming. Hier wordt ook geëxperimenteerd om CO2 uit de lucht te halen en op te slaan als mineraal in de bodem. Voor meer informatie over dit CarbFix project klik hier.

Hveragerdi Geothermal Park – Hot Springs Capital of the World

IJsland is het land van de geisers, vulkanen en ruige natuur. In het Hveragerdi Geothermal Park krijgen we een rondleiding met gids door het park waar de lokale bevolking de hete bronnen in de buitenlucht gebruikt om een eitje te koken en brood te bakken, waar huizen en gebouwen met geothermie worden verwarmd en gaan we in gesprek met diverse gebruikers van geothermie als bron van duurzame energie (o.a. glastuinbouw).

Blue Lagoon – Grootste commerciële geothermische spa ter wereld

De Blue Lagoon is de grootse commerciële geothermische spa ter wereld. Hier is met succes geothermie als bron van duurzame energie ingezet om een commerciële spa en wellness resort te realiseren in de ruige natuur van IJsland. De Blue Lagoon geldt als een van de belangrijkste attracties van IJsland en is het gehele jaar geopend en biedt in de wintertijd een prachtig zicht op het Noorderlicht. Hier gaan we kijken naar de techniek achter de Blue Lagoon en sluiten we het programma af met een duik in dit prachtige spa.

Reisinformatie (onder voorbehoud):

Heenreis woensdag 28 november vanaf Schiphol, Amsterdam-Reykjavik 13.00 – 15.05

Terugreis zaterdag 1 december, Reykjavik-Amsterdam 07.40 – 11.50

Kosten:

Deelnamekosten voor deze geheel verzorgde 3-daagse reis inclusief excursies, vlucht en hotels bedragen € 1995,- per persoon excl BTW.

Bij deelname met 2 personen en gedeelde hotelkamer geldt een korting van € 150,- op de deelnamekosten voor de 2e persoon.

Sluitingsdatum voor deelname aan deze reis

Wegens zeer geringe capaciteit zowel wat betreft vluchtmogelijkheden als beschikbare hotelkamers voor grotere groepen in Reykjavik is het aantal deelnameplaatsen beperkt. Bij onvoldoende deelname gaat de reis niet door. Heeft u interesse in deze reis neem dan zo snel mogelijk contact op met Roel Swierenga, telefoonnummer 06-55567218 of stuur een email naar info@hansagreentour.com

Onze partners