Kansen creëren in de circulaire economie

circulair ondernemenEvenement Circular Economy leert u over meerwaarde afval

Een circulaire economie biedt kansen voor ondernemers. Met dit economische systeem hergebruikt u zoveel mogelijk producten en grondstoffen waardoor afval van meerwaarde wordt. Hoe vertaalt u dat naar uw dagelijkse praktijk? Gooi het roer om van lineair naar circulair ondernemen. Begin met een bezoek aan het evenement 'Circular Economy: Join the Journey' op 3 juli 2015 in het Rabobank Duisenberg Auditorium in Utrecht.

Kansen creëren in de circulaire economie

Vrijdagmiddag 3 juli staat bij de Rabobank in het teken van het ondernemen van de toekomst. Kijk, luister en praat mee circulair ondernemen. Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van de Rabobank, is overtuigd van de kansen die een circulaire economie het bedrijfsleven biedt: "Innovatie zie ik als de motor van deze duurzame ontwikkeling." Draijer geeft deze middag zijn visie.

Programma

  • Praktijkvoorbeelden: negen ondernemers uit de voedselsector en de auto-industrie delen inzichten met u op basis van hun eigen ervaringen. Zij werkten een jaar lang aan hun eigen circulaire business case, samen met de Rabobank en een aantal andere partners.

  • Paneldiscussie: Robert Jan van Ogtrop en Annita Westenbroek gaan in gesprek met ondernemers. Ogtrop richtte het transitieplatform de Circle Economy op met als doel de overgang naar een circulaire economie te versnellen. Westenbroek is directeur van het Dutch Biorefinery Cluster en manager Innovatie bij de Vereniging van Nederlandse Papier- en Kartonfabrieken.

Dagvoorzitter Harm Edens is onder meer bekend als presentator van 'Dit was het nieuws'. Vanuit zijn passie voor duurzaamheid is hij al jaren ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds. Dat maakt hem tot een kritische dagvoorzitter.

Aanmelden

Als u wilt leren hoe de Rabobank u kan helpen bij het overstappen van lineair naar circulair ondernemen, meld u dan aan via de evenementenwebsite van de Rabobank.

Onze partners