Merosch Open Source: 'Energiebesparing in de bestaande utiliteitsbouw'

Merosch Open Source Energiebesparing in de bestaande utiliteitsbouw afbeelding1De ervaring leert dat door het instellen, bijstellen of optimaliseren van bestaande installaties en met beperkte kosten relatief veel en snel energie en dus geld te besparen is. Daarnaast neemt de druk als gevolg van gesloten energieakkoorden en wet- en regelgeving toe om in de bestaande bouw te gaan besparen. Denk aan een verplicht energielabel van minimaal label C in 2023 voor utiliteitsgebouwen en de verplichte uitvoering van de energie-audit (EED).

In samenwerking met Energiemissie organiseert Merosch daarom een open source met het thema 'Energiebesparing in de bestaande utiliteitsbouw'. Deze Merosch Open Source heeft tot doel kennis te delen over energiebesparing in de bestaande utiliteitsbouw en om deze kansen die er op grote schaal zijn ook daadwerkelijk te gaan oogsten.

Energiemissie
heeft een applicatie in eigen beheer ontwikkelt om in één blik te zien wat het energieverbruik is van een gebouw. In deze applicatie kunnen één of meerdere gebouwen worden gemonitord en geanalyseerd. De applicatie biedt inzicht in alle vormen van energie zoals elektriciteit, gas, warmte koude en water.

Programma:

Het bijzondere aan Merosch Open Source is, dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma en sprekers worden samengesteld. (Het programma en de deelnemerslijst ontvangt u een week van tevoren). Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat dit met zorg wordt uitgekozen. Heeft u dus zelf een vraag of kennis die u graag wilt delen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en na zorgvuldige selectie kan het zijn dat u gevraagd wordt om te spreken.

Voorlopige schets van het programma:

 1. Welkom/introductie
 2. Voorstelronde deelnemers
 3. Actuele ontwikkelingen wet- en regelgeving (EPA, EED, Wet milieubeheer, etc.) (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)
 4. Praktijkvoorbeelden “Er is zoveel te verdienen” (Energiemissie)
  Pauze
 5. Uw bijdrage
 6. Monitoringservaringen uit de praktijk (Merosch)
 7. Afsluiting/borrel

Merosch Open Source Energiebesparing in de bestaande utiliteitsbouw-Afbeelding2

Wanneer en waar?

 • Maandag 27 november 13.30 tot 17.00 uur in Bodegraven aan de Klipperaak 201
  - U kunt uw auto makkelijk parkeren op het terrein, er zijn ook laadpalen aanwezig.
  - Als u met de trein komt, kunnen wij u ophalen bij het station.
 • Dinsdag 28 november 13.30 tot 17.00 uur in Amsterdam aan de Wibautstraat 150
  - In de Viltenzaal
  - Informatie over parkeren en openbaar vervoer (stopt voor deur).

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.
Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent.

Doelgroep

De doelgroepen voor deze Merosch Open Source zijn: vastgoedbeheerders, facilitairmanagers en energiebeheerders*.
*Bij overboeking van de Open Source krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Bevestiging

Zodra het minimum van 10 deelnemers zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging. (Het maximumaantal deelnemers is 20 personen*. Uiterlijk een week voor de sessie ontvangt u het programma en een overzicht van de deelnemers.

Doel Merosch Open Source

Merosch Open Source heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Dit doen wij door voor gerichte doelgroepen rondom één specifiek onderwerp een Open Source sessie te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

 

Contactpersoon
Esther Wagensveld
e.wagensveld@merosch.nl

 

Dagvoorzitter
Arnoud Matser

 Esther Wagensveld  Arnoud Matser

Onze partners