Only Planet - 2025

Only Planet is het duurzame theaterspektakel dat vanaf medio 2025 in een aantal grote steden gaat plaatsvinden. Het is een reizend theaterspektakel met een programma van zeven dagen per week, volledig in het teken van het beter zorgen voor onze aarde.

Het project is geïnspireerd op het boek Only Planet van Tim van Hattum (Wageningen University) waarin hij 7 natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst voor moeder aarde beschrijft. Zijn kernboodschap is: de oplossingen zijn er, maar we moeten ze wel gaan toepassen.

De centrale blikvanger is de EcoDome, een grote koepeltent. De theatervoorstelling Only Planet belooft een muzikale en visuele belevenis te worden. Middels adembenemende 360° projecties op de binnenzijde van het koepeldak brengen we prachtige werelden tot leven.

Op het terrein van Only Planet vinden ook allerlei andere activiteiten rondom het thema duurzaamheid plaats zoals voor scholen of bedrijven. Uiteindelijk hopen we bij iedere bezoeker ‘iets’ te bereiken op het gebied van duurzaamheid waardoor de gezamenlijke impact hoog is.

Only Planet wordt gemaakt door producenten Peet Nieuwenhuijsen en Frank de Goede samen met regisseur William Spaaij. Voor de realisatie wordt samengewerkt met technisch productiepartner Unlimited Productions uit Breda. Het evenement zal zelf ook zo duurzaam als mogelijk van opzet zijn, hiervoor wordt samengewerkt met Green Leisure Group. Only Planet BV opereert conform de Governance Code Cultuur.

Bekijk voor meer informatie de website van Only Planet.

Onze partners