Vakbeurs Energie 2016

Nieuwe connecties in de energietransitie op Vakbeurs Energie 2016

Presenteer uzelf op Vakbeurs Energie, het leidend platform voor energieopwekking en besparing, 4 t/m 6 oktober 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch. U ontmoet 15.000 professionals en komt in contact met relevante beslissers en stakeholders met concrete vragen en investeringsplannen.

Vakbeurs Energie 2016: nieuwe connecties in de energietransitie

Van 4 tot en met 6 oktober 2016 vindt de 12e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies is de beurs uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en - door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel - mobiliteit.
Wendy van de Geijn van organisator 54events: “Succesvolle energietransitie vereist een verandering van het systeem en heeft impact op alles van beleid tot businessmodel. Hoewel er binnen elke sector slagen te maken zijn, zijn de doelstellingen voor Nederland als geheel alleen te bereiken door de verbinding over sectoren heen te maken en zo samen te versnellen. Zo liggen er voor de mobiliteitsector kansen in de opslag van decentraal opgewekte energie, biedt hergebruik van restwarmte uit de industrie kansen voor besparing in de gebouwde omgeving en zit huisvuil of rioolslib in potentie vol hernieuwbare brandstoffen. De dwarsverbanden, innovaties en nieuwe samenwerkingen die zo ontstaan zijn de motor van de energietransitie en bieden nieuwe kansen voor de BV Nederland. ‘Nieuwe connecties’ is niet voor niets het beursthema dat we voor 2016 hebben gekozen.”

Vakbeurs Energie2016-afbeelding1

Thematische aanpak

Om het platform voor bezoekers overzichtelijk te maken werkt Vakbeurs Energie met een heldere, thematische aanpak en indeling. Van Audits tot Zonne-energie; alle aspecten van energieopwekking en - besparing komen aan bod. “Deze thematische aanpak wordt nu al in onze communicatie met de markt ingevuld,” aldus Van de Geijn, “Via onze nieuwsbrieven belichten we wekelijks een van de thema’s die straks ook op de beursvloer en in het inhoudelijk programma terug te vinden zijn. Om ook op specialistische onderwerpen voldoende diepgang te kunnen bieden werken we op vrijwel elk thema nauw samen met een of meer toonaangevende (branche)organisaties of andere kennispartners. We zijn er trots op om o.a. Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Maurits Groen (Waka Waka Foundation) en Reinier Gerrits (VNCI) tot Ambassadeurs van Vakbeurs Energie te mogen rekenen. Energie is als thema inmiddels doorgedrongen tot de kern van vele organisaties.”

Energie & ICT

Zonder automatisering en slimme oplossingen is een systeemverandering ondenkbaar. Tijdens Vakbeurs Energie speelt energiemanagement een centrale rol. Zo organiseert FedEC o.a. een congres in het kader van het doorbraakproject Energie & ICT, een initiatief van o.a. het ministerie van Economische Zaken, RVO, TKI Switch25SmartGrids, MKB Nederland, Nederland ICT en ECP. Het doorbraakproject Energie & ICT stelde een roadmap op met als centrale vraag: hoe kun je met ICT meer energie besparen en slimmer met energie omgaan? Op de beursvloer is het onderwerp sterk vertegenwoordigd met leidende partijen als Energiemissie, SunSolutions en Webeasy.

Industriële toepassingen

Het in 2015 geïntroduceerde platform Energie & Industrie wordt in 2016 verder uitgebreid. Van de Geijn licht toe: “Energie & Industrie heeft een eigen inhoudelijk programma met actualiteiten voor de industrie. De gehele programmering is erop gericht de industriële vakbezoeker te inspireren. Denk aan energiebesparing, isolatie en het realiseren van een hogere efficiency van het productieproces.” De beursorganisatie werkt samen met diverse brancheorganisaties als FME, Stoomplatform, VIB en FedEC. FME organiseert voor het derde jaar op rij de Industrial Morning. Dit is een zeer succesvolle conferentie voor de industriële sector. VIB organiseert in het Industrie Theater een symposium dat de aansluiting van energiebesparingsmaatregelen op kapitaalsinvesteringen centraal stelt.

Opwekking & Opslag

Het duurzaam opwekken van energie en ook de opslag ervan wordt op en rond de beursvloer op diverse wijzen belicht. Veel deelnemers presenteren innovatieve producten en concepten. Zo combineert Triple Solar PVT-panelen met een warmtepomp om woningen onafhankelijk te maken van aardgas en toont Voestalpine Sadef Flexpark, een prefab carport met zonnepanelen, speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven.

PassiefBouwen

Ook dit jaar programmeert Stichting PassiefBouwen de lezingen en workshops van het Theater PassiefBouwen. In aanvulling hierop introduceert de stichting ook een thematische route waarmee bezoekers hun weg vinden langs alle exposanten en producten die aansluiten bij deze duurzame bouwfilosofie. Bezoekers komen een keur aan oplossingen voor passiefhuizen tegen op de beursvloer variërend van isolatie, ventilatie tot daglichtoplossingen.

Praktisch

Vakbeurs Energie: 4, 5 en 6 oktober 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch. Vakbeurs Ecomobiel: 4 en 5 oktober 2016. Dagelijks van 10.00-17.00 uur. Zie voor meer informatie Vakbeursenergie.nl en Ecomobiel.nl.

Onze partners