Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:
uitgelicht
www.groenezaken.com
In onze rubriek GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.
--------

De Eco Keeper van ‘Natural Plastics’

Het is vreemd dat je bomen gaat kappen, er palen van gaat maken om vervolgens een nieuwe boom mee vast te zetten. Het is gezien de klimaatverandering juist van belang om zoveel mogelijk bomen te planten. Het kappen van bomen gaat tevens ten koste van de biodiversiteit. In en rond een boom leven allerlei insecten en vogels. Bovendien knapt het ondergrondse bodemleven er niet van op. De boom wisselt immers 20 procent van zijn suikers uit met het bodemleven.”

Natural Plastic Groene Zaken Uitgelicht 1

Gemeenten

De Eco Keeper van ‘Natural Plastics’, gemaakt van reststromen uit de agri- en de tuinbouw, is een zeer duurzame manier van ondergrondse boomverankering. Het gehele systeem bevindt zich onder de grond, onzichtbaar en ‘hufter proof’. Daarnaast schuurt het systeem niet tegen de kwetsbare boomschors en de stam zoals bij reguliere producten als boompalen wel het geval is. Sterker nog, bomen die boven de grond op een natuurlijke manier vrij kunnen bewegen, maken sneller haarwortels aan en groeien tot 30 procent sneller.

In Nederland schrijven al meer dan 20 gemeenten het Keeper systeem voor. Natural Plastics heeft diverse projecten gerealiseerd voor gemeenten door heel Nederland en veel hoveniersbedrijven van groot tot klein, zijn enthousiast over het systeem.

Natural Plastic Groene Zaken Uitgelicht 4

Deze hoveniersbedrijven zijn van mening dat je jezelf kunt onderscheiden met de Eco Keeper, aldus Van Vuuren. “Het is een effectieve manier om simpel en goedkoop bomen te planten. Het systeem is ook geschikt voor elk formaat boom, de hoogste boom die tot nu met ons systeem is geplant heeft een hoogte van 15 meter.” In Nederland is het systeem allang beproefd en bewezen en ook bijvoorbeeld landen als Japan, Duitsland, België, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Engeland en Nieuw-Zeeland ontdekken momenteel de voordelen van de Eco Keeper

Van Vuuren signaleert wel eens koudwatervrees onder klanten, maar weet de aanwezige natuurlijke weerstand meestal snel weg te nemen. Dit gebeurt onder via de zogenaamde methode Magneet. Door middel van deze methode stimuleren we binnen de organisatie nieuwe denk- en werkwijzen. Op die manier kunnen we organisaties overtuigen om Eco Keeper juist wel te gebruiken.”

Het Keeper systeem van Natural Plastics

Het Keeper systeem van Natural Plastics bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Eco Keeper
  Het belangrijkste product van het Keeper systeem. In combinatie met het touw (zie hieronder) verankert de Eco Keeper de boom op een robuuste, gemakkelijke en duurzame manier.
 • NatuRope
  Dit touw is door Natural Plastics ontwikkeld vanuit alleen biologische polymeren. De kwaliteit is vergelijkbaar met polipropyleen en nylon.
 • NatuDrain
  NatuDrain is een flexibele, geperforeerde drainagebuis die wordt toegepast voor beluchting. De buis is tevens geschikt voor het geven van water. Ook beschikbaar: verbindingsstukken, T-stukken en eindkappen.
 • NatuSheet (breedte 30 cm)
  NatuSheet wordt toegepast voor watergietranden, wortelbegeleiding, bescherming van infrastructuur etc. Verkrijgbaar in 2 biobased varianten, afbreekbaar of recyclebaar
 • Drijver en Voorslagstang
  De Drijver is nodig voor het effectief plaatsen van zowel grote als kleine Eco Keepers. De Voorslagstang is, indien nodig, voor het voorslaan van gaten. Er is ook een machinale Voorslagstang te verkrijgen, geschikt voor gebruik met een (mini)kraan.

Logo-Natural-plastics

Kijk voor meer informatie op www.naturalplastics.nl

--------

social-media-verticaalWilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 14.900 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 15.900 groene volgers.