Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:
uitgelicht
www.groenezaken.com
In GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.
--------

Opel Ampera-e: de ideale auto voor Accountmanagers

Met een theoretische actieradius van 520 km kun je met de volledig elektrische Opel Ampera-e verder rijden dan alle andere auto’s in haar klasse. De Launch Edition is een van de eerste consumenten Ampera’s in Nederland. “Mobiliteit kan schoner” is een van de doelen van Friesland Lease. Daarom schaften zij deze auto aan om zelf uit te proberen en aan haar klanten aan te bieden voor proefritten van minimaal 1 dag (anders ervaar je het niet goed genoeg).

Opel Ampera-e de ideale auto voor Accountmanagers deal

(Bijna) alles went

Het rijden in een volledig elektrische auto is echt wennen. Het is stil in de auto. Je let in het begin veel meer op de resterende kilometers. Je leert hoe airconditioning, stoelverwarming, tegenwind en snelheid van invloed zijn op de actieradius. Er zit natuurlijk geen verbrandingsmotor in de auto, waardoor er geen motorwarmte is om het interieur te verwarmen. Daardoor gebruik je, zeker in de winter, altijd de elektrische verwarming of airconditioning. Anders wordt het echt koud in de auto en beslaan de ramen. Met de elektrische verwarming of airconditioning aan heb je direct 25 km minder actieradius. Stoelverwarming (alle stoelen) kost ongeveer 10 km. Gelukkig kost een goed stuk muziek geen extra stroom en dus is het best genieten met het BOSE-geluidssysteem.”, aldus Gilbert Hageman van Friesland Lease.

Opel Ampera-e de ideale auto voor Accountmanagers

Navigatie zit niet in de auto. Je gebruikt daarvoor Apple Carplay en Google Maps. Prima, want dan heb je altijd up-to-date kaarten en laadt je telefoon ook nog eens op. Het nadeel is dat als je wilt bellen, je navigatiekaart tijdelijk wegvalt. Wel zie je nog aanwijzingen in het scherm, maar op zoek naar een bepaald adres in een stad is het soms lastig. 

Wennen = anders plannen. Bij het wennen aan de Opel Ampera-e is het ook een kwestie van anders plannen. Voor lange afstanden moet je rekening houden met laadmogelijkheden. Kan het op de locatie waar je dan bent of moet je langs de snelweg bij bijvoorbeeld FastNed? Aan een reguliere laadpaal laadt de accu ongeveer 20 km per uur bij, bij FastNed is dit ongeveer 190 km per uur.”

Opel Ampera-e: de ideale auto voor Accountmanagers

Voor zakelijke rijders die zo’n 40.000 km per jaar rijden en vooral regionaal opereren, is de Opel Ampera-e de ideale auto. Je rijdt zo’n 200 km per dag en dat haal je met een volle accu makkelijk. Ook kun je bij steeds meer bedrijven bijladen. Qua bijtelling is het helemaal ideaal en voor de werkgever zijn de variabele ‘brandstofkosten’ een stuk lager.

Met een bijtelling van 4% over de catalogusprijs van € 45.549 voor de leverbare Business+ is dit vergelijkbaar met een auto van € 8.300. Het energieverbruik van de auto bij 30.000 km per jaar is ongeveer € 90 aan stroom*, terwijl je bij een benzineauto al gauw € 300 per maand aan benzine kwijt bent. Het is dus belangrijk om bij de keuze voor wel of geen elektrische auto rekening te houden met de verbruikskosten.

* uitgaande van laden op kantoor of thuis (kosten ongeveer € 0,18 per KWh).

Kijk voor meer informatie op www.frieslandlease.nl

FrieslandLease2018

--------

social-media-verticaalWilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 14.800 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 15.500 groene volgers.