Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:
uitgelicht
www.groenezaken.com
In GroeneZaken Uitgelicht zetten wij één van onze leden extra in de schijnwerpers door te vertellen wat zij doen op het gebied van duurzaam ondernemen en hoe u hiermee uw voordeel kan doen.
--------

ECO-Boards™ het Gezonde Ideale Circulaire Biobased Plaatmateriaal in 2018!

ECO-Boards gaat nog verder dan CRADLE 2 CRADLE aangezien het start met grondstoffen die nu een afvalprobleem zijn maar toch hoogwaardig en gezond bouwmateriaal en meubels oplevert die bij einde leven probleemloos herwerkt worden tot evenwaardig plaatmateriaal.

ECOBOARD International 1

Biobased Bouwen is de ideale GEO-ENGINEERING

Stro en andere biomassa uit de landbouw of tuinbouw neemt gedurende het groeien ongeveer 1.78 kg CO2 op per kg.
Landbouw neemt dus nog meer CO2 op dan een bos bomen en stro is eigenlijk een boompje dat reeds gekapt is en dat er volgend jaar terug staat of na 6 maanden naargelang het land.
Door van dit stro een materiaal te maken (fossiel dus) slaat men deze Carbon op.
De LCA laat zien dat de impact op het milieu na het produceren van ECOBoards inclusief alle energie, additieven en transport uiteindelijk MIN 0.62 kg CO2 is omdat men start van MIN 1.78 kg CO2.

Dankzij Chinese en DE/UK productie partners ,Wereldwijde distributeurs  en de steun van RVO ,Instituten International en Belastingdienst (Wbso) en al onze fantastische  Partners ! HTC Betafactory Delft – Landelijk netwerk High tech Onderwijs -Ecoboards finishing partners – Eco-boards designers en Architecten met Lef ! Is er eindelijk ondanks door alle vertragingen met productie NL,  is overzees bewezen dat we nu EU standards goed onder controle hebben zoals CE , Carb en first Biobased certificaat met de hoogste biobased gehalte hebben sedert 2015-2016 !” Bekijk wat er in 2015 gebeurde in China tv. hier de ECO-Boards® Asia Video.

ECOBOARD International 2

Technologische factoren

De platen zijn op natuurlijke wijze gebonden met slechts 3-5% hars zie de productieproces MOVIE ECOBOARDS Why Waste Wood zonder de giftige stof formaldehyde, in tegenstelling tot traditionele platen zoals MDF en spaanplaat waar wel gebruik gemaakt word van formaldehyde…. positieve van deze stap heeft de industrie ook opgepikt ….. Doordat het productie proces van ECO-Boards™ de platen op natuurlijke wijze laat binden is dit een duurzame ontwikkeling in de productie van plaatmateriaal. 
Verder voldoen ECO-Boards™ aan de strengste gezondheidsnormen en is de productie carbon neutraal volgens de CARB 2 standaard.

Onze Missie en Doel!

Zodra de fabriek in Nederland start wordt dit zelfs MIN 1,08 kg CO2 per kg omdat veel transport wegvalt en prijs ruim 25 % daalt 
Bij einde leven wordt het oude ECOBoard terug gebruikt als grondstof voor nieuwe ECOBoards en blijft de Carbon dus opgeslagen > cradle2cradle. Vanaf eerste kwartaal 2018 ook lengtes van 305 cm leverbaar via onze distributeurs.

NIBE Research beoordeelt de ECO-Boards, vanuit milieu- en gezondheid-oogpunt als beste Dubokeuze in de toepassing plaatmateriaal. 

DUBOKEUR & Biobased

PDF : BIO-Based Label Certificate ECO-Boards™ NIBE
PDF : Milieubeoordeling Certificaat ECO-Board

ECOBOARD International 3

Waardepropositie

De mensheid is zich steeds meer bewust van de ecologische voetafdruk die de mensheid elk jaar achterlaat. De behoefte naar milieuvriendelijke oplossingen groeit elk jaar wereldwijd . 
ECOBoards focust zich op een milieuvriendelijke, ‘Circulaire bio-based’ manier van plaatmateriaal produceren voor interieurs, keukens, meubels > ECO-Boards® Application Showcase
en de bouwindustrie. ECO-Boards™ differentieert zich op de markt als alternatief voor houten platen zoals MDF en spaanplaat. Dit is een unieke oplossing in de wereld van plaatmateriaal en leidend in de wereld van carbon sequestratie en/of biologisch afbreekbaar materiaal.

ECO-Boards® Strawboard Product Traning.pdf
ECO-Boards® Production Flowchart and Emission Calculation

Kijk voor meer informatie op www.ecoboardinternational.com/ecodistributors

ECOBOARD International  logo

--------

social-media-verticaalWilt u ook een item in GroeneZaken Uitgelicht? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GroeneZaken Uitgelicht wordt verstuurd naar meer dan 14.000 groene bedrijven door heel Nederland. Tevens wordt dit item meerdere malen gedeeld op Twitter met ruim 15.000 groene volgers.