Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Investeer in een circulaire biobased toekomst

ECOBoard vierkant4

Aangeboden door:

ECOBOARD International  B.V logo
Ecoboard international BV

Geldig tot:

1 april 2018

Introductie

Het product ECO-Boards™ is een biobased plaatmateriaal, gemaakt van land- en tuinbouw snel hergroeibare reststromen zoals stro, riet of tomatenloof en is gebonden met de eigen natuurlijke lignine en slechts 3% additief zonder formaldehyde lijm of andere VOC’s.

ECOBoards zijn het gezonde en ecologisch alternatief voor spaanplaten - MDF - OSB en Multiplex en overtreffen houtdragende plaatmaterialen wat betreft structurele eigenschappen, vooral voor brandbestendigheid en waterbestendigheid. ECO-Boards™ focust zich op een milieuvriendelijke gezonde leefomgeving , ‘bio-based’ manier van plaatmateriaal produceren voor interieur, keukens en de bouwindustrie.

Dit doet ECO-Boards™ onder andere doordat zij Formaldehyde uit het productieproces halen. Formaldehyde is de giftige stof die gebruikt wordt bij het lijmen van plaatmaterialen zoals MDF en spaanplaat ect.. Naast het verwijderen van de lijm, smelt ECO-Boards™ de platen samen in plaats van het te lijmen aan de hand van lignine (een natuurlijk bindmiddel). Dit is een unieke oplossing in de wereld van plaatmateriaal en slaat Carbon op in tegenstelling met de wereld van CO2 uitstoot en biologisch afbreekbaar afval. Dit is een proofen UK technologie, voorlopig alleen nog beschikbaar in Azië .

GroeneZakenDeal

ECOBOARD INTERNATIONAL creëerde een markt en een internationale distributeursnetwerk voor de eerste Europese fabriek op Nederlandse bodem al in 2013 en heeft nu reeds zelf 80 % van de financiering in handen. Het biedt nu de kans om 30% aandelen te verwerven voor de resterende 20% van bedrag.