Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Stone Paper dé manier om het verschil te maken

Groene Zakendeal Stone Paper1 Groene Zakendeal Stone Paper2

Aangeboden door:

Stone-Paper-2018-Logo

Stone-Paper
Groene Zakendeal Stone Paper3

Geldig tot:

1 januari 2020

Introductie Stone Paper

Stone Paper, een hoogwaardig “papier” product dat u helpt het verschil te maken. Omdat Stone Paper voor 80% uit steen bestaat in plaats van uit boomvezels, heeft het vele voordelen voor u als gebruiker. Wij vinden de duurzaamheidsaspecten heel belangrijk, maar soms zijn praktische kenmerken zoals de volledige waterresistentie of de hoge scheurweerstand van belang.

Lees hier meer over Stone Paper >>

Stone Paper Maps

Wat is Stone Paper

Stone Paper is een duurzame ontwikkeling met respect voor onze aarde. Dit hoogwaardige papier bestaat hoofzakelijk uit tot poeder gemalen steen (Calcium Carbonaat) en daarmee is Stone Paper boom-vrij. Er wordt geen water en bleekmiddelen gebruikt tijdens de productie. Dit in tegenstelling tot de productie van traditioneel houtpulp papier. Stone Paper is ISO 14001:2004 gecertificeerd en tevens ROHS, REACH en FDA. Bovendien heeft Stone Paper het C2C-zilver certificaat en het Castor Gaea certificaat van KIWA.

De gemalen steen, dat als afvalproduct in het proces binnenkomt, wordt vermengd met 20% gerecycled HDPE, een schone kunststof, bestaande uit koolstof en waterstof. Deze mix wordt geëxtrudeerd in een efficiënt proces naar dunne vellen Stone Paper. Na het aanbrengen van een toplaag om grafisch te kunnen bedrukken, is het materiaal gereed voor gebruik. Het proces gebruikt geen chemische elementen, verbruikt geen water en nauwelijks energie, en heeft mede daardoor een zeer lage CO2 emissie (67% lager in vergelijking met pulppapier).