Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Zonnepanelen: glas-glas of glas-folie?

Groenezaken Deal Solarwatt1 Groenezaken Deal Solarwatt2

Aangeboden door:

Solarwatt logo 2018
SOLARWATT Benelux

Geldig tot:

1 april 2019

Zonnepanelen: glas-glas of glas-folie?

De nieuwste generatie zonnepanelen worden steeds meer toegepast; glas-glas. Aangezien garanties, opbrengst en veiligheid belangrijker worden, lijken de dagen voor glas-folie zonnepanelen dan ook geteld. Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT, dat zowel glas-glas als glas-folie zonnepanelen produceert. Samen met Stefan van der Laan, directeur van installatiebedrijf Groene-Woningen, laat hij zijn licht schijnen op beide technieken en de ontwikkelingen in de sector.

Over SOLARWATT

Het wereldwijd opererende SOLARWATT GmbH is opgericht in 1993 en is inmiddels uitgegroeid tot de toonaangevende Duitse fabrikant van complete zonne-energiesystemen. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van glas-glas-zonnepanelen en is een van de grootste leverancier van energieopslagsystemen. Al 25 jaar lang staat SOLARWATT garant voor premium kwaliteit, Made in Germany. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor bijna honderd procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Internationale namen als BMW i, Bosch en E.ON werken samen met het bedrijf uit Dresden, dat circa 350 medewerkers wereldwijd telt.

Wat is het voordeel van glas-glas boven glas-folie?

Wat is het voordeel van glas-glas boven glas-folie? Erik de Leeuw: “Folie brandt, buigt en verweert sneller. Bij glas-folie zonnepanelen dringen vocht, zuurstof en schadelijke substanties, zoals ammoniak en schadelijke gassen, beetje bij beetje in het zonnepaneel en zorgen zo voor vermogensverlies. Bij glas-glas zonnepanelen is dit niet mogelijk: de cel wordt perfect beschermd door twee glasplaten aan weerszijden.

Doordat glas-folie zonnecellen kwetsbaarder zijn, worden ze bovendien blootgesteld aan trekspanning. Hierdoor bestaat het risico dat ze scheuren. Als ze herhaaldelijk te lijden hebben onder trekspanning kunnen zogenoemde hotspots ontstaan, die het vermogen van het hele zonnepaneel negatief beïnvloeden. Daarnaast scoren glas-glas zonnepanelen hoger op brandveiligheid: de plastic folie aan de achterzijde is vatbaarder voor brand. Glas-glas zonnepanelen zijn daartegen bestand, omdat glas niet brandt.”

Kijk voor meer informatie op Solarwatt.nl/glasglas en Solarwatt.nl/perc