Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Kwekerij Dependens

Adres
Langesteeg 11
6721 NB Bennekom
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

Kwekerij Dependens is een biologische kwekerij in het midden van het land. Onze kwekerij in Bennekom omvat ca. 6 ha. Daarop kweken wij 300 soorten vaste planten, een breed sortiment heesters en een groot aantal bomen en solitairen, waaronder zeer oude bomen. Wij kweken volledig biologisch, dus gebruiken we geen kunstmest en worden onze planten niet bespoten. Door samen te werken met de natuur en het gebruik van natuurlijke stoffen kunnen wij prima onze planten en bomen kweken. Deze zijn sterker als reguliere planten, omdat ze niet worden opgejaagd door allerlei middelen.

Wij werken op onze kwekerij met een aantal mensen, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook een aantal vrijwilligers komt ons regelmatig versterken.

Milieubeleid

Wij kweken biologisch. Wij zijn Skal gecertificeerd, dat betekent, dat wij jaarlijks gecontroleerd worden door Skal op het naleven van de biologische regelgeving. Als wij de planten in een pot kweken, gebruiken voor 99 % gebruikte potten. Door onze klanten de gelegenheid te geven de potten terug te brengen, kunnen de potten opnieuw worden gebruikt. Ons 'afval' gebruiken we om compost van te maken en we zijn bezig, om van deze compost weer potgrond te maken. Door zelf potgrond te maken, hebben we geen tuinturf nodig. Dit willen we graag in de gebieden laten, waar het ontstaan is. We streven naar een circulaire kwekerij, waarop we alles zelf kunnen hergebruiken.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2000
Keurmerken