Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Lotika

Adres
Eikeboom 75
4101VB Culemborg
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

LOTIKA verkoopt trendy producten die verantwoord geproduceerd zijn, met respect voor mens en milieu. Als grondstof wordt FSC gecertificeerd rubber uit duurzame bossen gebruikt of bio-katoen en of bamboe. De producten worden op een Fair Trade manier gemaakt en dragen meestal het Max Havelaar keurmerk.

Draag jij al duurzaam ondergoed van Comazo of biologische sokken van het Engelse merk THOUGHT of wat dacht je van een bamboe zonnebril of een paar stoere fairtrade Ethletic sneakers. In de Lotika webshop vindt je echt te veel duurzame producten om op te noemen. Alles voor een duurzame levensstijl.

Milieubeleid

Ethletic sneakers en streetwear wordt gemaakt van bio katoen.

Voor de zolen wordt fair trade natuurrubber uit Sri Lanka gebruikt ( zie hier onder)

De sneakers zijn fairtrade duurzaam en vegan

Het natuurrubber voor de huishoudhandschoenen, warmwaterkruiken, bad en douchematten,elastiekenballetjes, teenslippers komen van een plantage op Sri Lanka. Daar wordt op een duurzame manier omgegaan met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd. Het keurmerk van de Forest Stewardship Council op de handschoenen bevestigt de duurzame bosbouw.

Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. Met de fair trade meerprijs voor elke kg rubber worden de levensomstandigheden van de arbeiders verbeterd. ‘Arbeiders en management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Hiermee is o.a. een project voor schoon drinkwater gefinancierd.’ En een electriciteit project voor de plantage en het dorp.

De productie van deze producten vindt ook op Sri Lanka plaats. De fabriek gaat op een MVO-manier om met het milieu en met het personeel.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2006
Branche: Winkels
Keurmerken