Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Milieukeurmerken

Bonsucro

bonsucro

Bonsucro bestaat uit meerdere aandeelhouders en is opgericht om de impact van het verbouwen van suikerriet op de natuur en de maatschappij te verminderen. Het veranderen van de suikerrietindustrie wordt geprobeerd door standaarden en een programma op te stellen.

Meer informatie over Bonsucro

C.A.F.E. Practices

cafe-practicesCoffee and Farmer Equity (C.A.F.E.) Practices evalueert, erkent en beloond producenten van duurzaam verbouwde koffie van hoge kwaliteit, geproduceerd voor Starbucks-vestigingen. C.A.F.E. Practices biedt groene richtlijnen voor de grondstoffen van koffie en evaluatie door derden.

Meer informatie over C.A.F.E. Practices

DIN-Geprüft

din-gepruft

DIN-Geprüft is een keurmerk voor additieven (zoals printinkt, kleurstof, kleefstoffen etcetera) die gebruikt worden voor composteerbare producten op basis van EN 13432 of ASTM 6400. Het keurmerk is ook van toepassing op composteerbare producten als verpakkingen.

Meer informatie over DIN-Geprüft

Eco-INSTITUT

eco-institutDoor emissie- en toxicologisch onderzoek dat verder gaat dan alleen de verplichte onderzoeken levert eco-Institut een betrouwbaar en belangrijk label dat zorgt voor bouwproducten en textiel zonder gevaar voor de gezondheid.

Meer informatie over eco-INSTITUT

Eco-Schools

eco-schoolsScholen vinden duurzaamheid vaak belangrijk en doen hier eigenlijk al heel veel aan. Eco-Schools is het internationale VN-erkende keurmerk voor scholen die werken aan duurzaamheid en biedt een manier om gestructureerd aan dit onderwerp te werken. Momenteel doen hier meer dan 40.000 scholen in 53 landen aan mee.

Meer informatie over Eco-Schools

 

EPEAT

epeatHet EPEAT-systeem helpt kopers bij het beoordelen, vergelijken en selecteren van elektronische op basis hun milieukenmerken. Het systeem omvat momenteel computers, laptops, thin clients, digitale werkstations en computerbeeldschermen maar zal in de toekomst uitgebreid worden met andere elektronische producten.

Meer informatie over EPEAT

 

EU Ecolabel

eu-ecolabelHet EU Ecolabel is een vrijwillige regeling bedoeld om bedrijven aan te moedigen producten en diensten aan te bieden die vriendelijker zijn voor het milieu en makkelijker te identificeren voor de Europese consumenten.

Meer informatie over EU Ecolabel

Fairtrade

fairtradeFairtrade is een ethisch handelssysteem dat mensen op de eerste plaats zet. Fairtrade biedt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere deal en de mogelijkheid om hun leven te verbeteren en te investeren in hun toekomst.

Meer informatie over Fairtrade

FairWertung

fairwertungFairWertung is een Duits netwerk van non-profit organisaties en (vaak vanuit de kerk georganiseerde) maatschappelijke onderemingen. Deze organisaties voldoen aan de door FairWertung opgestelde criteria voor een eerlijke inzameling en verkoop van tweedehands kleding. FairWertung heeft een makkelijk te identificeren eigen label.

Meer informatie over FairWertung

Florimark

florimarkFlorimark is een kwaliteitskeurmerk voor leveranciers van bloemen en planten. Onder de criteria vallen kwaliteit, traceerbaarheid, het milieu en sociale aspecten.

Meer informatie over Florimark

GEO Certified

geo-certifiedGEO is een door aandeelhouders gefinancierde non-profit organisatie. GEO richt zich op het helpen van de internationale golf-gemeenschap in het geven van leiding in het verbeteren van het milieu en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer informatie over GEO Certified

GREENGUARD

greenguardGREENGUARD Environmental Institute werd in 2001 opgericht. GREENGUARD is een externe organisatie die toezicht houdt op de GREENGUARD Certification Programs. De missie van het instituut is het verbeteren van de menselijke gezondheid en de kwaliteit van leven door programma’s die blootstelling aan chemische stoffen vermindert en de luchtkwaliteit binnen verbetert.

Meer informatie over GREENGUARD

Happy Planet Professionals

HPP-logo3Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals. 

Wij willen onze positieve impact op de maatschappij maximaliseren en onze negatieve impact minimaliseren.
Hierbij richten wij ons op integriteit en transparantie, mensen- en dierenwelzijn en klimaat, natuur en milieu.

Meer informatie over Happy Planet Professionals

IBU Type III Environmental Declaration (IBU Environmental Product Declaration)

environmental-product-declarationDit is een Type III-verklaring voor bouwproducten. Het is gebaseerd op ISO 14025, ISO 21930 en EN 15804 en biedt milieutechnische informatie op basis van het slagingspercentage. Het is bedoeld om kenmerken van bouwproducten te identificeren, mits ze relevant zijn voor het effect op de omgeving. De verklaring is gebaseerd op een Life Cycle Assessment.

Meer informatie over IBU Type III Environmental Declaration (IBU Environmental Product Declaration)

Indoor Air Comfort

eurofins-indoor-air-comfortIndoor Air Comfort van Eurofin is een innovatieve tool die een certificaat biedt voor het voldoen aan richtlijnen rondom een lage VOC-uitstoot. Deze richtlijnen zijn geschreven voor bouwproducten en meubels van alle relevantie Europese specificaties.

Meer informatie over Indoor Air Comfort

LEAF Marque

leaf-marqueLeaf Marque biedt u voedsel dat geproduceerd is door boeren die toegewijd zijn aan het beteren van het milieu en hun omgeving. Die verbetering is in het belang van wilde dieren en het platteland.

Meer informatie over LEAF Marque

Lean and Green

Lean and Green logo

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren.

Meer informatie over Lean and Green

Leaping Bunny

leaping-bunnyBedrijven die gecertificeerd zijn door de Coalition for Consumer Information on Cosmetics (CCIC) Leaping Bunny Program beloven vrijwillig zich af te keren van dierproeven in alle productiefasen. De grondstofproducenten leggen dezelfde belofte af. Het resultaat daarvan is een product dat 100% gegarandeerd vrij is van nieuwe dierproeven.

Meer informatie over Leaping Bunny

MADE-BY

made-byMADE-BY is een verzamelkeurmerk dat gebruikt wordt door modemerken en verkopers om hun klanten te laten zien dat hun kleren oké zijn. Dat betekent dat de kleding geproduceerd is op een duurzame manier. Merken die zijn aangesloten bij MADE-BY gebruiken biologisch katoen en werken met naaifabrieken die een sociale gedragscode hanteren.

Meer informatie over MADE-BY

Natrue-Label

natrue-labelNatrue-Label is een keurmerk dat een garantie geeft op cosmetische producten. Het doel van Natrue-Label is het bevorderen en beschermen van natuurlijke beauty- en huidverzorgingsproducten.

Meer informatie over Natrue-Label

Naturally Sephora

naturally-sephoraNaturally Sephora biedt een lijn beautyproducten die aan bepaalde standaarden voldoen door het weglaten van bepaalde ingrediënten in de producten. De term ‘natuurlijk’ is niet vaststaand; elk merk heeft dan ook zijn eigen definitie. Sephora heeft een intern logo gecreëerd dat je helpt bij het herkennen van producten bij Sephora die gemaakt zijn met of juist zonder bepaalde ingrediënten.

Meer informatie over Naturally Sephora

NDI Circulair Ondernemen Keurmerk

De informatieverstrekking over NDInstituut is tot nader order opgeschort om contractuele redenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NDI CO2 Reductie Label

De informatieverstrekking over NDInstituut is tot nader order opgeschort om contractuele redenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NDI Duurzaam Energie Advies Keurmerk

De informatieverstrekking over NDInstituut is tot nader order opgeschort om contractuele redenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NDI Keurmerk voor Duurzaam Financiële Dienstverleners

De informatieverstrekking over NDInstituut is tot nader order opgeschort om contractuele redenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NDI MVO Duurzaam Ondernemen Keurmerk

De informatieverstrekking over NDInstituut is tot nader order opgeschort om contractuele redenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NL Greenlabel


logo NL crop

NL Greenlabel staat en gaat voor meetbare levende en duurzame buitenruimtes.
Met een integraal duurzaam plan, ontwerp, aanpak en techniek, en met lokaal geproduceerde kwaliteitsproducten en gezonde, schone en sterke planten wordt de buitenruimte leefbaar.

Meer informatie over NL Greenlabel

Passivhaus

passivhausPassivHaus is een keurmerk voor gebouwen die efficiënt met energie omgaan en voldoen aan de code zoals die is opgesteld door het PassivHaus Institute in Duitsland toegepast wordt in Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Meer informatie over PassivHaus

Rainforest Alliance Certified

rainforest-alliance-certifiedHet zegel van Rainforest Alliance Certified™ verzekert dat een product afkomstig is uit een boerderij of een bosbouwbedrijf dat voldoet aan veelomvattende standaarden die het milieu beschermen en de rechten en het welzijn van werknemers, hun families en gemeenschappen bevordert. Producten die gemerkt zijn met het groene kikker-zegel zijn bijvoorbeeld koffie, thee, chocolade, fruit, frisdrank en sap, bloemen, papier en zakdoeken, meubels en meer.

Meer informatie over Rainforest Alliance Certified

SFC Member Seal

sustainable-furnishingSustainable Furnishings Council (SFC) is een keurmerk dat bedrijven die een publieke en controleerbare verbintenis hebben geuit met duurzaamheid en verbetering representeert. Deze bedrijven bevinden zich in de interieur- en meubelindustrie. De Exemplary-status is vrijwillig – alle leden maken een publiek en controleerbaar statement wat betreft duurzaamheid, transparantie en continue verbetering.

Meer informatie over SFC Member Seal

Skal Eko Symbol


SkalLogoSkal Eko Symbol is een certificaat voor agrarische processen en producten die afkomstig zijn uit biologische productiemethoden. De regels voor biologische productie bestaan uit Europese en Nederlandse regelgeving en reglementen opgesteld door Skal. 

Meer informatie over Skal Eko Symbol

TCO Certified

tco-developmentTCO Certified is een internationale, vrijwillige certificering van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) die voldoen aan strikte eisen rondom milieu, maatschappelijke veratnwoordelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, gezondheidsveiligheid en ergonomische voorschriften. De missie van TCO Certified is om toe te werken naar een duurzame ontwikkeling en om de technologische ontwikkeling van ICT-producten te beïnvloeden.

Meer informatie over TCO Certified

UPS Carbon Neutral

ups-carbon-neutralHet UPS Carbon Neutral-keurmerk indiceert dat klanten van UPS de impact op het klimaat van de GHG-uitstoot die geproduceerd worden door transport compenseren. UPS berekent uitstoot en koopt koolstofcompensatiecredits die gelijk zijn aan de GHG-uitstoot die veroorzaakt worden in het verzenden van het pakje. Op die manier maakt UPS de verzending koolstofneutraal.

Meer informatie over UPS Carbon Neutral

UTZ Certified

UTZ logo payoff RGB pos HRDuurzaamheid is belangrijk voor iedereen. Uiteindelijk hangt onze toekomst ervan af. Om een substantiële toevoeging te doen aan duurzaamheid heeft UTZ Certified een praktische benadering aangenomen door met bestaande merken te werken.

Meer informatie over UTZ Certified