Blue Angel

Blue Angel

De Duitse overheid initieerde het keurmerk Blue Angel. Een onafhankelijke jury bekroont producten die milieuvriendelijker zijn dan gelijksoortige producten.

Het label bij de producten en diensten specificeert op welk gebied het milieuvriendelijk is: gezondheid, klimaat, water en/of grondstoffen.

The Blue Angel Standard wordt bestuurd door vier instanties:

De jury van Blue Angel is een onafhankelijk besluitvormend orgaan, samengesteld uit leden die milieu- en consumentenbonden, vakbonden, industrieën, handel, ambachten, lokale autoriteiten, de wetenschap, media, kerken en regio’s representeren.

De federale overheid voor natuur, milieu en nucleaire veiligheid is de eigenaar van het keurmerk. Het geeft regelmatig informatie over de beslissingen van de jury van Blue Angel.

De Federal Environment Agency en zijn eco-labels, eco-verklaringen en eco-inkoop functioneert in dienst van de jury. Het ontwikkelt ook de technische criteria voor het keurmerk Blue Angel.

RAL GmbH kent het keurmerk toe. The Blue Angel staat voor zowel het beschermen van het milieu als het beschermen van de consument. Daarom wordt het keurmerk vooral toegekend aan producten en diensten die over het algemeen gunstig zijn voor het milieu, maar ook aan de hoge standaarden van gezondheid, veiligheid en gebruiksgemak voldoen.

Meer informatie over Blue Angel


Groenezaken leden

Onze partners