EPEAT

EPEAT

Het EPEAT-systeem helpt kopers bij het beoordelen, vergelijken en selecteren van elektronische op basis hun milieukenmerken. Het systeem omvat momenteel computers, laptops, thin clients, digitale werkstations en computerbeeldschermen maar zal in de toekomst uitgebreid worden met andere elektronische producten. De normen voor televisies en visuele aparatuur worden door de IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) voltooid. In oktober 2011 werden de standaarden voor computers geupdatet, in 2012 stonden de standaarden voor servers en mobiele aparaten gepland.

Computers, laptops en monutoren moeten aan 23 milieucriteria voldoen voor ze in het EPEAT-systeem worden opgenomen. Het EPEAT-systeen wordt wereldwijd door 40 landen gebruikt. Door middel van 28 optionele criteria worden de producten gerangschikt in de caterorien goud, zilver en brons. Bij 50 tot 75 procent van deze criteria valt een product onder zilver, bij 75 procent of meer onder goud.

EPEAT maakt gebruik van een doorlopend verificatie programma om de kwaliteit van het systeem te kunnen waarborgen. Producten met het EPEAT-label worden onaangekondigd gecontroleerd en de resultaten worden openbaar gepubliceerd. Deze testen zorgen ervoor dat het EPEAT-label voldoet aan de beloofde milieucriteria.

Meer informatie over EPEAT


Groenezaken leden

Onze partners