Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC)

Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC)

PEFC™ is het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Het PEFC-keurmerk  garandeert dat hout, hout- en papierproducten afkomstig zijn uit duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor milieu, mens en maatschappij.

Bomen zijn belangrijk voor planten, dieren, mensen en een gezond klimaat. Bomen slaan namelijk CO2 op. In 1 m3 hout wordt 1 ton CO2 opgeslagen. Deze CO2 blijft opgeslagen in een product of bouwproject. 

In een PEFC beheerd bos worden strenge eisen en criteria voor oogst en behoud van het bosareaal nageleefd. Zo blijft er altijd bos en blijven bomen CO2 opslaan. 1.000.000.000 boseigenaren beheren hun bos volgens de eisen en criteria van PEFC.

Hout uit PEFC-gecertificeerde bossen wordt verwerkt in hout- en papierproducten en bouwprojecten door PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven in de toeleveringsketen. De PEFC claim op leveringsdocumenten van deze bedrijven en het PEFC logo op producten geven garantie aan klanten dat hout uit PEFC bossen is gebruikt. Zo dragen deze boseigenaren en bedrijven samen positief bij aan een beter klimaat en maken aantoonbaar aan hun klanten dat zij maatschappelijk verantwoord bezig zijn.

PEFC. Samen voor onze bossen

Kijk voor meer informatie op www.pefc.nl/over-pefc/

Groenezaken leden

Onze partners