Sustainable Forestry Initiative (SFI)

Sustainable Forestry Initiative (SFI)

Het SFI-programma plakt keurmerken op producten om klanten en consumenten te helpen bij het bepalen van wat ze nu eigenlijk kopen. Er bestaan drie SFI-keurmerken voor de productie- en verwerkingsketen en één SFI-keurmerk voor het identificeren van een gecertificeerde bron.

De SFI-keurmerken voor de productie- en verwerkingsketen maken het mogelijk om vezels uit gecertificeerde bossen, gecertificeerde bronnen en gerecycled materiaal te gebruiken. Elk van deze termen wordt gedefinieerd in de SFI-definities (sectie 13 van de SFI 2010 – 2014 Standard Requirements). Gecertificeerd bos kan vezels bevatten die gecertificeerd worden volgens de SFI 2010 – 2014 Standard, de Canadian Standars Association (CAN/CSA-Z809) en/of de American Tree Farm Systeem (ATFS), in zowel individuele certificatie als certificatie van een groep.

Het SFI keurmerk voor gecertificeerde verzameling doet geen uitspraken over gecertificeerd bosbehoud. Gecertificeerde verzameling bestaat uit vezels afkomstig van bedrijven die voldoen aan doelstellingen 8-20 uit sectie 2 – SFI 2010-2014 van de standaard richtlijnen op gebied van vezelverzameling, gerecycled materiaal, gecertificeerde houtkap of vezels uit niet uitputtelijke bronnen. Gecertificeerde verzameling wordt gedefinieerd in de SFI Defnities (sectie 13 van de SFI 2010-2014 de standaard richtlijnen).

Opmerking over het gebruik van het keurmerk: Organisaties die het SFI label willen gebruiken dienen contact op te nemen met  het SFI kantoor – afdeling keurmerken en licenties. Hier worden alle aanvragen van het SFI keurmerk in behandeling genomen.

Meer informatie over Sustainable Forestry Initiative (SFI)

Groenezaken leden

Onze partners