SMaRT Consensus Sustainable Product Standards

SMaRT Consensus Sustainable Product Standards

Sustainable Materials Rating Technology oftewel SMaRT is een standaard voor duurzame producten en een keurmerk voor bouwproducten, stof, kleding, textiel en vloerbedekking die meer dan 80% wereldwijde producten. Criteria binnen de standaard en het keurmerk zijn gericht op milieu, maatschappij en economie.

 Het keurmerk is het resultaat van 17 jaar standaardisatie met zes nationale stemmen met invloed van duizenden professionals.

SMaRT is een Leadership Sustainable Product Standaard, erkent door LEED Green Building Standard en de Leadership Standards Campaign van leidende milieugroepen, koper, overheden en bedrijven. 

SMaRT vereist 28 punten om entrée te krijgen tot de certificatie. Er zijn maximaal 156 punten te verdienen voor Platinum waarvan 15 punten voorwaardelijk. SMaRT behelst alle productfasen, is toepasbaar op ISO en LCA en bevat meer dan veertig standaarden.

SMaRT is toegepast door twintig leidende bedrijven zoals US Green Building Council, elf Fortune 500-bedrijven met meer dan 100 biljoen in jaarlijkse inkomsten. SMaRT werkt aan andere, goed bekende duurzame standaarden en bezigheden.

Meer informatie over SMaRT Consensus Sustainable Product Standards

Groenezaken leden

Onze partners