Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Minimono Group bv

Adres
James Stewartstraat 258
1325 JN Almere
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

Top 100 innovatiebedrijf 2014.

Doel van de Minimono Group is om stadscentra, pleinen en parken weer aantrekkelijker te maken onder de noemer Re-thinking and Re-doing Urban Spaces.

We zijn tegelijkertijd een innovatief maakbedrijf en creëren nieuwe archetypische producten voor gemeenten en bedrijven en staan bekend om de prijswinnende nomadische kiosk: De Minimono.
Deze kiosk is duurzaam gebouwd, modulair, flexibel, vlot plaatsbaar en verplaatsbaar en vooral mooi.

In de vindtocht naar ingrediënten voor ‘place making’ (het maken van fijne stadse plekken) is functiemenging bijna een magisch woord. Functiemenging is niet nieuw, maar we zijn het kwijtgeraakt. ‘Intricate mingling of different uses of places is not a form of chaos, it is what we are.’, zegt Jane Jacobs in 1961.

De Minimono-kiosken zijn het paradepaardje van The Minimono Company. Minimono biedt verrassende concepten om plekken in de openbare ruimte weer leuk en avontuurlijk maken. Met een doel: ontmoetingen tussen mensen onderling weer centraal laten staan. ‘Mingling’ op het gebied van wonen, werken, winkelen en recreëren zorgt voor levendiger plekken in de stad, voor een veiliger omgeving, en meer sociaal toezicht en duurzamer ruimtegebruik.

De Minimono kiosk biedt kansen voor startende detaillisten, voor corporate brands als sample shop of mini-flagshipstore, voor gemeenten als informatiekiosken/VVV, en festivals of andere culturele projecten. Tevens is de Minimono kiosk ideaal om snel oude of versleten kiosken te vernieuwen. Het is als het ware plug en play.

De Minimono Group heeft twee keer een innovatieprijs gewonnen en is in 2014 uitgeroepen als Innovatief MKB bedrijf in de Innovatie Top 100 van Nederland.

Minimono is een succesvolle start-up en is gevestigd in Almere (urban advice about re-thinking urban spaces and place making) en Emmeloord (The making of the Minimono kiosks at the Compoworld incubator/innovation).

Milieubeleid

Onze producten zijn duurzaam ontwikkeld met de beste keuze voor materialen en worden gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2015
Keurmerken