Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Mud Jeans

Adres
Amersfoortsestraatweg 113A
1251 AV Laren
Contactgegevens
+31 (0)35 203 1786

Bedrijfsprofiel

Mud Jeans maakt sinds 2008 eerlijke mode. Het Nederlandse modelabel heeft serieuze idealen: duurzame producten op basis van biologische grondstoffen; fairtrade en goede arbeidsomstandigheden voor de mensen die het maken en hergebruik waar mogelijk.

Mud Jeans produceert fashion met respect voor mens en milieu. Mud Jeans neemt daarom bewust afstand van de conventionele productiewijzen van kleding. Mud Jeans is aangesloten bij diverse keuringsorganisaties en partners op het gebied van duurzame kleding. Dit zijn onder andere Max Havelaar, GOTS, BSCI en MVO Nederland.

Milieubeleid

Duurzame productie

Mud Jeans is zich bewust van de milieu- & sociale impact die ze creëren met het produceren van hun jeans. Door slimme product- & productiekeuzes te maken willen ze deze impact minimaliseren. Ze besparen grondstoffen en water door het gebruik van gerecycleerd en biologisch katoen in de plaats van conventioneel katoen. Chemicaliën en zware fysieke arbeid worden vervangen door innovatieve technologieën zoals ozone, laser en bioenzymen om traditionele washings op een duurzame manier te creëren.

Circulaire economie

Is het noodzakelijk om de eigenaar te zijn van de jeans die je draagt? Walter Stahel gelooft van niet. Hij kwam met het idee van een performance economie in 1970. Hij geloofde in de kracht van het aanbieden van services in plaats van producten. Met als doel de uitputting van grondstoffen terugdringen. Zo wordt er geen onnodig afval geproduceerd en wordt recycling geoptimaliseerd.

Voor Mud Jeans is de circulaire economie het produceren van een mono stroom van materialen zodat deze na gebruik perfect gerecycleerd kunnen worden. Oud jeans worden verkocht via het vintage platform of gerecycleerd in nieuwe paren via mechanische recyclage. Momenteel heeft Mud Jeans 2 stoffen, eentje met 40% post-consumer gerecycleerd katoen en eentje met 23%.

Sociale impact  

Het is belangrijk voor Mud Jeans om een hechte en betrouwbare relatie te hebben met iedereen in onze Supply Chain. Elk van hen heeft een uniek verhaal te vertellen en dat delen we graag. In de afgelopen 3 jaar heeft Mud Jeans zowel een recycle-tour als een productietour georganiseerd, waarbij het hele team de leveranciers bezochten. Tijdens de eerste tour bezocht het team de textielfabriek in Spanje, waar de oude jeans worden gerecycled tot nieuwe jeans. Tijdens de tweede hebben ze onze kledingfabrikant in Tunesië een bezoekje gebracht. Het doel van deze bezoeken is om de consument te laten zien hoeveel mensen aan de jeans werken en hoe hun leven en werkomgeving rechtstreeks worden beïnvloed door de product- en productiekeuzes.

Mud Jeans is zich zeer bewust van de impact en werkomgeving die ze creëren door de product- en productiekeuzes. Ze proberen deze impact te minimaliseren en een veilige en gezonde werkomgeving te creëren. Dit wordt gedaan door het gebruik van schadelijke stoffen, chemicaliën en harde handenarbeid te beperken. Door de Code of Conduct en nauwe samenwerking met de partners beschermt Mud Jeans de rechten van de collega’s in de fabrieken, creëren ze een veilige en vriendelijke werkomgeving en ervoor zorgen ze ervoor dat ze een leefbaar loon verdienen.

Mud Jeans werkt enkel met 2 Supply Chain partners, wat zeer zeldzaam is in de industrie. Dit maakt hun Supply Chain flexibel en transparant en stelt ze in staat om persoonlijke relaties met hun leveranciers te onderhouden.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2012
Branche: Winkels
Keurmerken