Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

NICEway

Adres
Verlengde Heinseweg 5
6136AP Sittard
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

NICEway wil een mooiere wereld creëren door te helpen om bewuster te leven en laat je zien hoe je deze bewustwording toepast, waarbij je een duurzame levensstijl creëert, waarmee je reken houdt met jezelf en je omgeving. Voor mensen zoal jij en ik. De missie: Op een andere manier kijken naar jezelf en je omgeving om een bijdrage te leveren aan het verkleinen van die grote afvalberg en draagt bij aan een duurzame samenleving. Ik ben Nicole Geilen, welkom bij NICEway die bekend staat voor haar authentieke persoonlijke aanpak & denkt graag out-of-the-box.

Milieubeleid

Duurzaamheid over upcycling.

Upcycling is het hergebruiken van afval waarbij een product ontstaat met een gelijke of hogere zuiverheid dan dat het oorspronkelijke. Dit is het tegenovergestelde van downcycling, waarbij het product kwaliteit inlevert na een recycleerronde. Wanneer we spreken over recycling is er over het algemeen sprake van downcycling. Wanneer stoffen volledig gerecycleerd worden en een verbeterde kwaliteit krijgen, bestaat er geen afval meer. In veel gevallen is dit technisch wel mogelijk, maar economisch niet rendabel.

In 1999 verscheen het boek UpCycling van Gunter Pauli en Johannes F. Hartkemeyer, waarin deze term nader werd uitgewerkt. Het boek Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things uit 2002 van William McDonough en Michael Braungart zette de term upcycling pas echt op de kaart. Zij pleiten ervoor dat met upcycling voorkomen wordt dat er potentieel nuttige materialen in het afval verdwijnen als we bestaande materialen hergebruiken. Ook in producten kunnen materialen worden hergebruikt waardoor ze een hogere kwaliteit behalen.

Bij upcycling geldt net als bij 'gewone' recycling dat er rekening moet worden gehouden met de energie en kosten die nodig zijn om een materiaal kwalitatief gelijk te houden of te verbeteren. In principe is het eeuwig hergebruiken van materialen door upcycling wel een goed uitgangspunt wanneer je bedenkt dat er al zoveel materialen en producten zijn. Het is fijn om deze te kunnen blijven gebruiken en toch nieuwe dingen te kunnen blijven kopen. Op die manier kun je alle materialen die nu bestaan eigenlijk zien als een grote blokkendoos waarmee steeds andere constructies worden gemaakt. En wanneer je klaar bent met een product dan wordt het weer uit elkaar gehaald en kan er iets nieuws mee worden gebouwd. De bewustwording hiervan is een stap richting een duurzame wereld.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2017