Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

Europese steden lobbyen voor spoorverbinding Amsterdam-Stockholm

treinfoto groenezaken

De steden Amsterdam, Hamburg, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki praten in Brussel over een betere en snellere spoorverbinding tussen de Nederlandse en Zweedse hoofdstad. Ze proberen onder andere bij verschillende Europese instituties geld los te krijgen voor onderzoek naar zo’n verbinding. Dat blijkt volgens het Dagblad van het Noorden uit interne e-mails.

De Europese Unie stimuleert meer duurzaam vervoer, vooral tussen grote Europese steden. Betere internationale treinverbindingen kunnen bijdragen aan een afname van het vliegverkeer op relatief korte afstanden. Een verbetering van die route per spoor kan goed uitpakken voor Groningen, want het is mogelijk dat de Lelylijn onderdeel van het traject gaat uitmaken, meldt het regionale dagblad.

Gemeente Groningen

In Noord-Nederland klinkt de laatste tijd steeds harder de roep om een Lelylijn en de plannen zijn dan ook positief opgevat in de gemeente Groningen. De overheidsinstantie denkt dat de lijn een belangrijke schakel is om internationale steden met elkaar te verbinden. Groningen zal eind deze maand in Brussel pleiten voor onderzoek naar de uitbreiding van internationaal spoor in een bijeenkomst met de Europese steden.

Een rit per trein van Amsterdam naar Stockholm heeft momenteel nogal wat voeten in de aarde. Het kost zeker 17 uur en reizigers moeten op zijn minst vier keer overstappen. Er moet dus nog behoorlijk wat gebeuren om hier een hogesnelheidsverbinding te realiseren en natuurlijk is er ook veel geld voor nodig. Omdat dit vaak langdurige processen zijn, willen de steden, die zichzelf de ‘Big 5’ noemen, hier nu al het gesprek over aangaan. Ook provinciale steden uit Noord-Nederland en Duitsland worden gevraagd aan te haken.

Passagiersaantallen

De steden hebben verschillende redenen om een spoorverbinding te willen. Zo trekt met name het Duitse Hamburg heel hard aan het project, omdat het de reistijd naar Stockholm flink wil verminderen. In Nederland staan internationale treinen al langer op de politieke agenda vanwege duurzaamheid. Veel partijen hebben hier aangegeven dat op middellange afstanden de trein aantrekkelijker gemaakt moet worden ten opzichte van het vliegtuig.

De vijf verwachten in ieder geval dat het huidige treinnetwerk ontoereikend is om in de toekomst het verwachte aantal passagiers tussen de metropolen sneller te vervoeren. In mei komen de ‘Big 5’ bij elkaar in Hamburg.

Tiny House International 2020 - 14 & 15 mei in IJmuiden

Tiny House International 2020: een internationaal Tiny House congres voor bestuurders, ambtenaren en raadsleden van gemeenten.

In krap vier jaar is de Tiny House beweging geland in Nederland en heeft iedereen wel eens van het begrip Tiny House gehoord. Tiny Houses are here to stay, zo wijst divers onderzoek uit: de behoefte aan deze innovatieve en duurzame woonvorm is groot. Steeds meer mensen kloppen bij hun gemeente aan met de vraag wat de mogelijkheden zijn om minimalistisch, ecologisch verantwoord en betaalbaar te kunnen wonen. Gemeenten willen er voor al hun inwoners zijn, maar er komen al snel diverse vragen naar boven als ze met de invulling van deze specifieke vraag aan de slag gaan. Toch loont het de moeite om dat te doen omdat Tiny Housing om meer dan wonen alleen gaat en het faciliteren ervan bijdraagt aan meerdere doelstellingen.

Ook buiten Nederland neemt de aandacht voor Tiny Housing toe. Hoewel de omstandigheden en regelgeving per land verschillend zijn hebben we ook veel overeenkomstige ontwikkelingen die de behoefte aan compacte, flexibele en ecologisch verantwoorde woonvormen doen toenemen.

Met dit congres willen we graag laten zien dat Tiny House woonprojecten een grote waarde hebben en in de praktijk toepasbaar zijn. We willen u graag enkele van de succesvolle Tiny House projecten die Nederlandrijk is laten zien en de oplossingen die voor knelpunten gevonden zijn met u delen.

Tiny House International GroeneZaken

Programma 14 mei 2020

09:30 10:00 Ontvangst met koffie en thee
10:00 10:20 Opening congres door Jacqueline Tellinga
10:20 10:50 Presentatie Marjolein Jonker, Ambassadeur Tiny House
10:50 11:20 Presentatie Tiny House project Den Helder
11:20 11:50 Presentatie Tiny House project Alkmaar – Wethouder Christian Braak
11:50 12:00 Uitleg middagprogramma
12:00 13:00 lunch + tijd om de expo, met meer dan 20 Tiny huisjes, te bezoeken
13:00 14:00 Break-out / Workshop sessie ronde 1 - PLANOLOGISCH
14:00 15:00 Break-out / Workshop sessie ronde 2 - DUURZAAMHEID
15:00 15:15 pauze
15:15 16:15 Break-out / Workshop sessie ronde 3 - JURISDICTIE
16:15 17.15 Break-out / Workshop sessie ronde 4 - SOCIAAL
17.15 - 17.30 Afsluiting congres
17:30 18:30 tijd om de expo te bezoeken
18:30 20:00 diner

Programma 15 Mei 2020

EXCURSIES 15 mei

Op dag twee van het congres bieden we u de mogelijkheid om per touringcar succesvolle Tiny House projecten in Nederland te bezoeken. U kunt kiezen uit een excursie van een dag en een excursie van een halve dag, deze laatste biedt u de gelegenheid weer op tijd naar huis te reizen of meer tijd door te brengen op de expo.

Excursie 1: Van 09:30 tot 16:30 uur. Te bezoeken projecten: Lange Excursie

Tiny House Alkmaar
Pilot project met vijf off-grid Tiny Houses voor vijf jaar. De bewoners hebben zich verenigd in een coöperatieve vereniging en zijn zelf eigenaar van de Tiny Houses.

Tiny House wijk in Den Helder
Permanente woonwijk met 30+ kavels waar bewoners een eigen Tiny House mogen bouwen of plaatsen. Twee van de Tiny Houses zijn gebouwd en verhuurd door de woningstichting.

BouwEXPO Tiny Housing in Almere
Woonwijk met permanente en tijdelijke kavels voor Tiny Houses, voortgekomen uit een ontwerpprijsvraag. Er worden twaalf verschillende, onder architectuur gebouwde Tiny Houses bewoond in dit bijzondere buurtje in Almere Poort.

Excursie 2: Van 09:30 tot 13:30 uur. Te bezoeken projecten:

Tiny House project in de Duinvallei, Katwijk aan Zee
Er worden acht off-grid Tiny Houses bewoond in de Duinvallei, een participatieproject waarbij de gemeente Katwijk tijdelijk grond beschikbaar heeft gesteld voor groene burgerinitiatieven.

Tiny House Delft
Een tijdelijk Tiny House woonproject in een stedelijke omgeving met off-grid Tiny Houses. Het is bijzonder om te zien hoe een wat ruwe, industriële locatie in korte tijd tot bloei komt door de komst van Tiny Houses en hun bewoners.

Bestel voor 15 februari 2020 en ontvang een kortingsbon van 10%: hbkmn2pp

Groene Zaken Events Tiny Houses International 2020

Nederlandse consumenten klaar voor duurzame pakketbezorging

Nederlandse consumenten klaar voor duurzame pakketbezorging

Nederlandse consumenten lijken klaar te zijn voor duurzame bezorging van hun pakketjes. Zo zijn twee op vijf Nederlanders (41%) bereid extra te betalen voor de bezorging van een online bestelling als daarmee wordt gekozen voor een duurzaam logistiek proces. De groep die bereid is om meer te betalen, heeft hier gemiddeld 7,60 euro voor over. Daarnaast vindt driekwart van de onlineshoppers (71%) het ook niet erg om langer te wachten op een pakket, als ze daarmee kiezen voor een duurzamere bezorging. Gemiddeld mag het bezorgproces ruim vier dagen langer duren.

Dit blijkt uit een kwantitatief onderzoek onder 1.032 Nederlanders, dat is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Markteffect in opdracht van softwareleverancier voor de logistiek Descartes. De deelnemers aan het onderzoek hebben een enquête ingevuld zijn gesteld over online shoppen en een eventueel schuldgevoel vanwege de belasting door de bezorging van pakketjes op het milieu.

Keuze alternatieve producten

Langer wachten op een bestelling of meer betalen voor de bezorging zijn niet de enige concessies die consumenten willen doen. Ruim de helft van de Nederlanders (52%) kiest namelijk voor een alternatief product als men ziet dat het leveringsproces grote impact heeft op het milieu. Twee op de drie (62%) vinden daarom dat producenten en winkels meer inzicht moeten geven in waar producten of onderdelen van producten vandaan komen, zodat ze kunnen inschatten wat de impact van hun keuze is op moeder natuur.

Duurzaamheid binnen logistiek

“Duurzaamheid is ook binnen de logistiek urgent”, duidt Albert van Roekel, director solutions consultancy bij Descartes. “Veel leveranciers en producenten denken bij het verduurzamen van hun logistieke proces direct aan grote investeringen. Uit de onderzoeksresultaten blijkt nu dat consumenten best bereid zijn om hieraan bij te dragen door meer te betalen en flexibeler te zijn als het gaat om de levertijd. Sterker nog, de impact van hun bestelling op het milieu beïnvloedt zelfs de keuzes die klanten maken.”

Anticiperen op klantbehoeftes

“Slimme logistieke processen maken het voor bedrijven mogelijk om te anticiperen op de behoefte van consumenten. Laat onlineshoppers bijvoorbeeld kiezen tussen een duurzame bezorging en een standaardbezorging. Bij de eerste optie staan er meerdere leveringen in dezelfde buurt gepland, waardoor de impact op het milieu lager is en de bezorging goedkoper is. Uit het onderzoek blijkt dat de consumenten er klaar voor zijn – nu de webwinkeliers nog.”

Kijk voor meer informatie op www.descartes.com

DHL Express opent nieuw distributiecentrum in Roeselare

DHL Express opent nieuw distributiecentrum

Amper acht maanden nadat de eerste spade in de grond ging, is dinsdagavond het gloednieuw distributiecentrum van pakjesbedrijf DHL Express officieel geopend. Het nieuwe overslagcenter is operationeel sinds maandag 13 januari en op termijn moeten 75 personeelsleden er tot 3.000 pakjes per uur verwerken. Met de nieuwe vestiging trekt de internationale expressdienst trouwens de kaart van het milieu. Naast de klassieke bestelwagens willen ze ook elektrische voertuigen en elektrische cargofietsen, de zogenaamde cubicycles, inzetten om de pakjes te verdelen.

“We zijn dolblij om terug in Roeselare te zijn”, opent Danny Van Himste, CEO van DHL Express. “Tot voor enkele jaren hadden we een vestiging langs de Beversesteenweg, maar toen die te klein werd, verkasten we eerst naar Wevelgem en later naar Nazareth. Maar ook die locatie is ondertussen te klein geworden, waardoor we beslisten om opnieuw een distributiecentrum in Roeselare – trouwens het enige in heel West-Vlaanderen – te bouwen. Roeselare is voor ons de perfecte uitvalsbasis: centraal in de provincie en met goede verbindingen. Door opnieuw dichter bij de klant aanwezig te zijn, vermijden we deels de verkeersproblematiek, maar optimaliseren we ook onze service. Zo zijn onze aanlevertijden korter en kan de laatste pick-up van pakjes bij de klanten zo laat mogelijk.”

10 à 15 jaar

Begin juni gingen de werken voor de nieuwbouw, gerealiseerd door projectontwikkelaar Global Estate Group, van start. DHL Express huurt deze nieuwbouw de komende 15 jaar.

“Sinds maandag 13 januari zijn we hier effectief operationeel. De opstart is vlekkeloos verlopen”, aldus Van Himste. “Vandaag zijn hier nu al een 40-tal personeelsleden aan de slag, maar het is de bedoeling om te groeien naar 75 medewerkers. De capaciteit van het distributiecentrum is het verwerken van 3.000 pakjes per uur. De nieuwbouw is dan ook niet alleen ontworpen om de komende 10 à 15 jaar verder te kunnen, maar ook om de pakjes met zo weinig mogelijk handelingen, en dus zo efficiënt en kwalitatief mogelijk, in de bestelwagens van de koeriers te krijgen.”

Transportbanden

Concreet komen er in het distributiecentrum containers vol pakjes aan, die een eindbestemming in West-Vlaanderen hebben. Ze worden via een ingenieus systeem van transportbanden verdeeld en geleid naar de bestelwagens. “Er zijn 60 plaatsen voor bestelwagens met elk hun eigen verdeelroute voorzien. Vandaag vertrekken er al een 30-tal van hieruit. De koeriers staan als het ware aan het einde van de transportband en kunnen vlot hun bestelwagen vullen en dan direct de baan op”, zegt de CEO. Daarnaast komen er in het distributiecentrum ook pakjes aan vanuit heel West-Vlaanderen die verder verdeeld worden.

De nieuwbouw is bijzonder duurzaam en kreeg een BREEAM-certificaat, zijnde een internationaal duurzaamheidskeurmerk dat wijst op een minimale milieu-impact. “Deutsche Post, ons moederbedrijf wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Daar moeten we nu al in investeren. Via de nieuwbouw, maar ook via de voertuigen die we op de weg sturen. Vandaag vertrekken van hieruit nog klassieke bestelwagens, maar we zijn ook al volop aan het investeren in een elektrische vloot. Daarom zijn de nodige laadvoorzieningen al geïnstalleerd. Daarnaast willen we hier in Roeselare ook de cubicycles, elektrische cargofietsen met een capaciteit tot 125 kilo, inzetten. We zijn nog wat op zoek naar de goeie routes, maar binnenkort zullen er hier zeker enkele in het straatbeeld te zien zijn.”

Nederland scoort bovengemiddeld bij circulaire economie

Nederland scoort bovengemiddeld bij circulaire economie

12,1 procent van de Nederlandse economie is duurzaam. Over vijf jaar zou twintig procent van het Bruto Nationaal Product moeten omgaan in de circulaire economie. De 12,1 procent komt uit de Nieuwe Economie Index (NEx) die vandaag is gelanceerd. De NEx is gebaseerd op onderzoek in opdracht van MVO Nederland waarin ondernemers in de nieuwe economie zijn verenigd. Nieuw staat in dit geval voor circulair, klimaatneutraal en inclusief.

„Een NEx van twintig procent in 2025 is wat Nederland nodig heeft om een kantelpunt te bereiken – vanaf dat moment verduurzaamt de economie steeds sneller en is er geen weg meer terug naar de oude economie”, zegt Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland.

In het onderzoek ligt de focus op de rol van het Nederlandse bedrijfsleven, waardoor de NEx verschilt van bijvoorbeeld de Monitor Brede Welvaart of de Happy Planet Index. Daarnaast geeft de index – in tegenstelling tot andere meetinstrumenten – een verhouding tot een einddoel aan.

De NEx is het gemiddelde van zeven thema’s uit de Nieuwe Businessagenda van MVO Nederland, die alle zeven een eigen NEx-score hebben: Nieuwe rijkdom (9,9 procent), Echte prijzen (17,2 procent), Transparante ketens (6,2 procent), Inclusief ondernemen (23,8 procent), Duurzame energie (6,2 procent), Biodiversiteit (8,9 procent) en circulaire economie (12,1 procent). De cijfers zijn donderdag gepresenteerd op het NE20-festival van MVO Nederland in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Het thema Nieuwe rijkdom (NEx: 9,9 procent) draait in de kern om het besef dat ondernemers bijdragen aan maatschappelijke doelstellingen. Uit het onderzoek blijkt dat slechts een op de tien bedrijven voldoende oog heeft voor die maatschappelijke doelstellingen, wat betekent dat negen van diezelfde tien nog enkel sturen op het maken van winst.

Davos

„Opvallend is de score van 12,1 procent voor circulaire economie, zeker in het licht van het World Economic Forum in Davos van deze week. Daar werd een wereldpercentage van 8,6 procent gepresenteerd. In Nederland scoren we volgens de NEx 12,1 procent, wat laat zien welk deel van producten is gemaakt van hergebruikt materiaal. Daarmee behoren we tot de top van Europa. Ook daar moet natuurlijk nog veel gebeuren, maar we zien om ons heen in ieder geval veel hoopvolle initiatieven op dit gebied”, zegt Van der Heijden.

Het NEx-onderzoek is uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek, in samenwerking met Rabobank, KPMG, Milgro en IUCN. MVO Nederland heeft met de NEx voor het eerst de duurzaamheid van de Nederlandse economie in één getal uitgedrukt. Het onderzoek wordt jaarlijks herhaald.