140 maatschappelijke organisaties in brandbrief: kom in actie om terugdraaien natuurwetgeving te stoppen

Een coalitie van 140 maatschappelijke organisaties, waaronder Oxfam, Greenpeace, Friends of the Earth en het World Wide Fund for Nature (WWF), publiceert een brandbrief, gericht aan EU-beleidsmakers. Het gezamenlijke statement is een oproep tot actie om het terugdraaien en afzwakken van essentiële milieumaatregelen een halt toe te roepen. 

De organisaties benadrukken de verstrekkende gevolgen van politieke besluitvorming en de noodzaak om de inspanningen te versterken voor de bescherming van mens en planeet, met het oog op de aanstaande Europese verkiezingen.

"Onze relatie met de natuur, die essentieel is voor ons welzijn, staat onder druk door politieke beslissingen die de EU-milieustandaarden willen versoepelen”, schrijven de organisaties.

In de brief worden beleidsmakers opgeroepen om zich krachtig te verzetten tegen de afzwakking van EU- natuur-en milieumaatregelen.

"De strijd tegen klimaatverandering en ecologische afbraak een collectieve verantwoordelijkheid reikt dan individuele beleidsdossiers", staat in het statement.

 Lees de volledige brief hier.

Onze partners