5000 zonnepanelen op dak Axell Logistics in Etten-Leur

Axell Logistics in Etten-Leur | Fotocredits: Marco Timmermans, Oranjedak

Drie voetbalvelden aan zonnepanelen op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur wekken vanaf nu groene stroom op. Met de 5000 panelen voorziet het transport- en logistiekbedrijf zichzelf en honderden huishoudens van duurzame energie. Het is één van de grootste daksystemen met zonnepanelen van West-Brabant.

Volgens Richard Massop van Axell Logistics was het een behoorlijke operatie om de panelen in werking te krijgen, maar het bedrijf is blij met het resultaat: “Door zelfvoorzienend te zijn in energie, willen we ons familiebedrijf toekomstbestendig maken. Zo’n maatregel is een win-win: we vermijden 1 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar én het scheelt op onze energierekening. Ook dringen we ons energieverbruik terug door ledverlichting met bewegingssensoren in onze magazijnen te installeren.”

Duurzame energie in West-Brabant

Kees van Aert, wethouder in Etten-Leur, bracht onlangs een bezoek aan Axell Logistics: “Geweldig om zo’n enorm zonnepark op Etten-Leurse daken te zien. Dit sluit goed aan bij onze Regionale Energie Strategie, die de plannen voor duurzame energie in West-Brabant op een rij zet. Zonnepanelen zijn een investering in zowel ons milieu als in het eigen bedrijf. Door ze op bedrijfsdaken te leggen, in plaats van in het buitengebied, gaat het niet ten koste van de landelijke omgeving.” 

Wethouder Kees van Aert (links) en Richard Massop op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur.

Maximaal resultaat met zo min mogelijk kilometers

Voor een logistiek dienstverlener is uitstoot een belangrijk duurzaamheidsthema. “We rijden met schonere dieselmotoren (Euro 6), waardoor onze vrachtwagens aanzienlijk minder stikstof en fijnstof uitstoten, en we plannen onze ritten efficiënt in, zodat we uit zo min mogelijk kilometers maximaal resultaat halen. Verduurzamen is een proces en het kan altijd beter. Daarom onderzoeken we steeds hoe we met nieuwe technieken onze voetafdruk verder kunnen verkleinen”, aldus Massop.

Axell Logistics is, samen met Axell Employment, onderdeel van Axell Group.

Over Axell Group

Mensen en meerwaarde, daar draait het om bij Axell Group. Met onze unieke combinatie van transport, logistieke dienstverlening en uitzendwerk in Oost- en West-Europa vinden we altijd een passende oplossing. In bijna 90 jaar tijd is ons van oorsprong Brabantse familiebedrijf uitgegroeid naar 2800 enthousiaste medewerkers en 20 vestigingen in Nederland, Polen, Hongarije en Oekraïne. Dagelijks rijden zo’n 150 vrachtwagens van en naar onze 150.000 m2 aan magazijnruimte.

Onze partners