Albert Heijn kiest voor circulaire bedrijfskleding

De nieuwe bedrijfskleding van Albert Heijn is gemaakt van duurzaam, gerecycled materiaal. AH begint volgende week (2 juni 2020) met de uitrol van de nieuwe bedrijfskleding. De onlangs geopende AH XL in Nijmegen krijgt de primeur.

Daarna krijgen de andere filialen ook de nieuwe bedrijfskleding. In totaal worden 100.000 AH medewerkers op die manier in het nieuw gestoken. De bedrijfskleding moet uitstralen dat AH-medewerkers één team, één bedrijf zijn. Tegelijkertijd moet het de uitgangspunten uitdragen: kwaliteit, service, vers uitstraling. De omschakeling moet voor eind dit jaar afgerond zijn. Volgend jaar volgen de onlinebezorgers.

Leverancier van de kleding is familiebedrijf Schijvens in Hilvarenbeek. Het bedrijf won een pitch waarbij vier potentiële leveranciers ieder aan één supermarkt gekoppeld werden om tot een eerste design te komen. Uit de vier ging er uiteindelijk één door om de opdracht uit te werken. Ook een winkel uit België en franchisers zijn bij het proces betrokken.

Kleding wordt gerecycled

De huidige kleding zal door AH worden ingenomen en zal gerecycled worden tot nieuwe stof. 55 procent van alle items is gemaakt van 50 procent gerecycled katoen (vervezeld uit oude kleding en snij-afval) en 50 procent gerecycled polyester (uit oude petflessen, oceaanplastic, sportkleding: alles wat pet-polyester is). Nog eens 38 procent van alle items is gemaakt van 50 procent biologisch katoen en 50 procent gerecycled polyester (uit oude petflessen, oceaanplastic, sportkleding). 7 procent is virgin (nieuw materiaal)

Albert Heijn meest duurzame supermarkt

Albert Heijn werd begin deze maand ook al uitgeroepen tot de meest duurzame supermarkt van Nederland! Voor de vierde keer op rij. Tijdens de uitreiking van de Sustainable Brands Awards 2020 werd dit bekendgemaakt. 

Op deze site vind je meer informatie over duurzaamheid bij Albert Heijn.

Onze partners