Aldi bouwt gasloos distributiecentrum in Groningen

Aldi bouwt een distributiecentrum van 37 duizend vierkante meter bij de stad Groningen. Dat vervangt het huidige, kleinere distributiecentrum in Drachten.

Het besluit is volgens Aldi genomen om de logistiek in het noorden van het land verder te optimaliseren. Het nieuwe pand wordt aardgasloos en is voorzien van zonnepanelen. Ook is er voor de toekomst ruimte voor uitbreiding. ‘Het nieuwe gebouw wordt modern en duurzaam en groter dan het huidige distributiecentrum’ aldus Piet Lautenbag, regiodirecteur van Aldi Drachten.

Daarnaast is de nieuwe locatie, bedrijventerrein Westpoort aan de A7, volgens Aldi centraler gelegen in de regio. Alle medewerkers kunnen mee naar de nieuwe plek. Het distributiecentrum biedt werk aan zo'n 190 mensen. De bouw begint eind 2020. De verwachting is dat het in het voorjaar van 2022 operationeel is. Vanuit Groningen worden dan ongeveer 65 winkels bediend.

Eerder maakte Aldi al bekend dat er voor het oosten van het land een nieuw distributiecentrum komt. Het distributiecentrum in Deventer gaat de huidige distributiecentra in Ommen en Groenlo vervangen. De bouw begint rond de zomer, het distributiecentrum is waarschijnlijk eind 2021 operationeel.

Onze partners