De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Het budget voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is met € 91,4 miljoen in 2022 fors hoger dan in 2021. Zo krijgen nog meer particulieren de kans om met subsidie een elektrische personenauto te kopen of leasen, nieuw of gebruikt.

De subsidie is bedoeld voor particulieren die de koop- of leaseovereenkomst voor hun elektrische personenauto hebben afgesloten op of na 1 januari 2022. 

Nieuw: bijna 5 keer zoveel

Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 is € 71 miljoen. Dat is bijna 5 keer zoveel als in 2021. Het subsidiebedrag per nieuwe auto gaat wat sneller omlaag dan gepland, naar € 3.350. De reden hiervoor is dat de prijzen van elektrische auto’s sneller dalen en er veel animo is. Op deze manier kunnen meer particulieren gebruikmaken van de subsidie.

Gebruikt: € 20,4 miljoen

Voor gebruikte auto’s blijft het subsidiebedrag per auto gelijk, namelijk € 2.000. In totaal is er voor deze categorie € 20,4 miljoen beschikbaar, een stijging van bijna € 7 miljoen ten opzichte van 2021. 

Openstelling

De SEPP gaat op 3 januari 2022 om 9:00 uur weer open voor aanvragen. De voorwaarden en meer informatie vindt u op de pagina Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

Oplaadpuntenadvies VvE’s

Voor bezitters van elektrische auto's die lid zijn van een Vereniging van Eigenaars (VVE) kan de Subsidie Oplaadpuntenadvies SEEH voor VvE's interessant zijn. Deze subsidie is bestemd voor VVE’s woonverenigingen en wooncoöperaties om een adviesrapport te laten opstellen voor het aanleggen van een of meer oplaadpunten op hun eigen parkeerterrein. Deze subsidie opent op 24 januari 2022.

Onze partners