Altera wint Breeam Award voor meest duurzame belegger

Altera wint Breeam Award voor meest duurzame belegger

Vastgoedbelegger Altera heeft de Gresb/Breeam 'Responsible Investment' award ontvangen voor haar inzet en inspanningen op het gebied van verantwoord en duurzaam investeren in vastgoed. De prijs werd uitgereikt tijdens de Breeam Awards 2020 in Londen.

Investeren in duurzaamheid

De Breeam Awards zijn een erkenning voor bedrijven in de vastgoedsector die investeren in duurzame certificering van hun portefeuille en voor hun inzet om betere resultaten te behalen op het gebied van duurzaamheid. De ‘Responsible Investment’ award is gebaseerd op verschillende criteria, zoals het percentage vastgoed met een Breeam-certificering, de Gresb-score als maatstaf voor ESG-prestaties en de betrokkenheid van de manager bij duurzaamheid. Het managementteam van Gresb en de leden van de Raad van Advies hebben Altera als winnaar gekozen.

Geïntegreerde aanpak

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘We zijn er erg trots op dat we deze prijs, als eerste Nederlandse manager, hebben ontvangen. We passen een geïntegreerde aanpak toe op duurzame en verantwoorde investeringen in zowel onze strategie als in onze bedrijfsvoering. Daarom hebben we onze gehele retailportefeuille vorig jaar van een Breeam-certificering voorzien. De certificering leverde een objectieve beoordeling op die het mogelijk heeft gemaakt om de duurzaamheid verder te vergroten. Daarnaast kunnen we het duurzaamheidspotentieel in lijn brengen met de objectbeleidsplannen. Er zijn meerdere ESG KPI’s vastgesteld om de verbeteringen te kunnen blijven meten.’

Kijk voor meer informatie over vastgoedbelegger Altera op www.alteravastgoed.nl

Onze partners