Autodelen goed voor de portemonnee én het milieu

Autodelen goed voor de portemonnee én het milieu

In Nederland worden dagelijks honderden auto’s gedeeld. Het is voor mensen uit de stad inmiddels de gewoonste zaak van de wereld geworden. Door goed openbaar vervoer, torenhoge parkeertarieven en minder parkeerplekken lijkt autobezit een taboe te worden. Ook voor inwoners van kleinere gemeenten is autodelen aantrekkelijk. Naast duurzaam autogebruik is het goed voor de portemonnee van zowel verhuurder als huurder.

Deelauto in Bussum

Autodelen is met name in de grote steden populair, maar ook in Bussum kan een deelauto goed van pas komen. Een dagje naar de Loosdrechtse Plassen gaat immers een stuk makkelijker met de auto dan met het openbaar vervoer. Een commercieel verhuurbedrijf benaderen of rondvragen in de familie-app is niet langer nodig dankzij deelplatformen. In één oogopslag zie je welke auto’s in Bussum te huren zijn. Binnen een paar klikken is de auto betaald en verzekerd.

Duurzaam autorijden

Auto’s staan het grootste gedeelte van de dag stil. De meeste mensen gebruiken hun auto gemiddeld een uur per dag. Waarom zouden we dan niet delen? Een auto-eigenaar verdient zo een deel van de kosten terug en een huurder geeft slechts eenmalig geld uit. De afgelopen jaren is het aantal gebruikers op SnappCar flink gestegen. Er worden op het platform duizenden auto’s aangeboden en per dag huren honderden mensen een deelauto. Met name in de Randstad worden veel auto’s gedeeld. Via SnappCar een auto huren in Amsterdam is voor veel huurders een wekelijkse gewoonte. Voor verhuurders is het ook een uitgemaakte zaak. Je helpt buurtbewoners aan vervoer en verdient op een duurzame manier geld. Overweeg je een auto te kopen, maar hoef je maar één keer per week op pad? Overweeg dan om te huren!

Betrouwbare Community

SnappCar is zowel een deelplatform als een community. Verhuurders en huurders kennen elkaar goed, wat het delen makkelijker en leuker maakt. Huurders die vaker dezelfde auto boeken krijgen soms een goedkoper tarief of meer gratis kilometers mee. Klantbinding kent ook voor SnappCar gebruikers zijn waarde. Zo wordt het delen van een auto nog fijner.

Onze partners