Bangladesh akkoord door 77 bedrijven ondertekend

Het nieuwe Bangladesh-akkoord is tot dusver door 77 bedrijven ondertekend. Vorige week werd bekendgemaakt dat de overeenkomst met twee jaar verlengd wordt.

Het akkoord, officieel het International Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry, bevat juridisch bindende afspraken voor kledingmerken over het verbeteren van brand- en bouwveiligheid in kledingfabrieken. Zo zijn afnemers verplicht om fabrieken te laten inspecteren en om eventuele verbeteringen door te voeren.

Bedrijven zijn opnieuw in de gelegenheid om zich aan te sluiten bij dit akkoord, dat zich inzet voor een veilige productie van kleding in het land. Nederlandse merken als Zeeman, WE Fashion en HEMA deden dit eerder al, evenals de internationale partijen Puma, Inditex en Asos. 

Het vorige akkoord was door 200 bedrijven ondertekend. Joris Oldenziel (Deputy Director at Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh), die zich over de uitvoering van de overeenkomst buigt, is toch tevreden. "Bijna alle grote bedrijven uit het vorige akkoord hebben dit ook ondertekend." De verwachting is dat de komende weken meer partijen zich bij het akkoord voegen.

Onze partners