Bentley schakelt binnen 10 jaar over naar volledig elektrisch

Bentley Motors, de ultraluxe autofabrikant van de VW Group, zal pas vanaf 2026 plug-in hybride en volledig elektrische auto's produceren met als doel alle verbrandingsmotoren in het komende decennium te laten vallen.

Het bedrijf maakte gisteren (6-11-2020) bekend dat zijn volledige line-up tegen 2030 volledig elektrisch zal zijn. Dat plan, bekend als Beyond 100, is al aan de gang en de Britse fabrikant bevestigt dat volgend jaar twee plug-in hybride modellen zullen verschijnen. De eerste volledig elektrische auto van het bedrijf komt in 2025 op de markt.

Het doel is om van een bedrijf dat bekend staat om zijn 12-cilinder Grand Touring-machines met verbrandingsmotor een leider te maken in "duurzame luxe mobiliteit", aldus het bedrijf. Bentley merkte op dat het zijn 80 jaar oude hoofdkantoor al heeft gerenoveerd, dat de eerste Britse fabriek werd die door de Carbon Trust CO2-neutraal werd gecertificeerd.

Volgens Bentley Motors-voorzitter en CEO Adrian Hallmark zal het Beyond 100-plan elk aspect van het bedrijf raken, van de ontwikkeling van zijn geëlektrificeerde modellen en operaties tot zijn Tier 1 supply chain en retailer-netwerk.

De verschuiving van Bentley maakt deel uit van de bredere strategie van het moederbedrijf om een toonaangevende producent en verkoper van elektrische, geconnecteerde auto's te worden. Volkswagen heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 ongeveer een miljoen elektrische auto's per jaar te verkopen.

Het plan bij Bentley is een uitbreiding van zijn eerdere toezeggingen om tegen 2023 een hybride variant aan te bieden op elke modellijn en om zijn activiteiten te verbeteren. Volgens Bentley zullen alle leveranciers geslaagd zijn voor een duurzaamheidsaudit, waarbij hun duurzaamheidsreferenties aan het einde van het jaar zijn geverifieerd.

Bentley schakelt niet alleen over op elektrische auto's. Het bedrijf wil zich ook 'recessiebestendig' maken, een ambitieus doel dat is begonnen met een herstructurering en een personeelsinkrimping van ongeveer 800 banen. Bentley werd net al zoveel andere autofabrikanten getroffen door de sluiting van de overheid als gevolg van de COVID-19-pandemie. Bentley zei donderdag dat zijn kostenbesparende maatregelen en herstructurering het bedrijf in staat hebben gesteld om "ondanks de verzachtende externe omstandigheden een positieve financiële prestatie te behalen voor het volledige jaar 2020."

Afbeelding: Bentley

Onze partners