Boekingsplatform Elekrides lanceert boodschappenservice in Amsterdam met elektrische autos

Elek Rides, een nieuwe aanbieder van shared ride services via een app, is de start van haar activiteiten in onze hoofdstad begonnen met een tijdelijke bezorgservice voor boodschappen. Elek Rides heeft deze tijdelijke service geïnitieerd om Amsterdamse chauffeurs te helpen die vanwege de COVID-19 crisis te weinig of geen passagiersritten hebben.

Simo Mykkänen, eigenaar van Elek Rides, werkt al enkele maanden aan de lancering van Elek Rides in Amsterdam. Het bedrijf is al succesvol in Finland, en het is de missie van Mykkänen om meer duurzaam transport voor betaalbare prijzen in grote Europese steden beschikbaar te maken. Mykkänen: “Tijdens de opstart van de activiteiten van Elek Rides in Amsterdam ben ik met veel taxi-chauffeurs van elektrische wagens in contact gekomen die enthousiast waren over mijn organisatie en ideeën. Helaas kwamen we kort daarna in de huidige crisisomstandigheden terecht. Ik heb deze tijdelijke boodschappenservice bedacht om chauffeurs van elektrische wagens te helpen in een gedeelte van hun inkomen te voorzien. Nu we in Nederland de eerste tekenen zien dat onder andere door de afname van (vlieg)verkeer en andere vervoersmaatregelen het klimaat minder belast wordt, is een elektrisch vervoersmiddel de beste manier om boodschappen thuis te krijgen als je zelf de deur niet uit kan of mag en geen andere hulp hebt.”

De boodschappenservice is bedoeld voor iedereen in Amsterdam die niet naar een lokale winkel kan of wil vanwege de maatregelen in verband met de COVID-19 crisis. Wanneer een chauffeur de boodschappen gaat halen, worden deze binnen 60 minuten afgeleverd bij de voordeur van de besteller. Deze speciale service is vooral handig als boodschappen snel in huis moeten zijn, want de aflevering van online bestellingen bij supermarkten duurt door overbelasting veel langer dan normaal.

Degene die de boodschappen bestelt, stuurt na acceptatie van de rit, de boodschappenlijst via SMS of WhatsApp aan de chauffeur. De ritprijs à € 27,90 wordt via de Elek-app van tevoren betaald en de boodschappen worden bij aflevering via een mobiel pin-automaat afgerekend. Uiteraard reinigt de chauffeur het mobiele pinapparaat na elke rit. Wanneer de boodschappenservice door wijzigende omstandigheden en maatrgelen overbodig zijn, gaan chauffeurs via de app over op passagiersritten.

Over Elek Rides

Elek Rides biedt emissievrije ritten met 100% elektrische voertuigen. Elek Rides biedt een boekingsplatform voor bestuurders van elektrische voertuigen. Chauffeurs kunnen extra inkomsten verdienen door verzoeken van mensen die een rit nodig hebben te accepteren. Met moderne elektrische voertuigen kunnen de chauffeurs de bedrijfskosten tot een minimum beperken waardoor de besparingen ten goede van de ritprijs en de klant komen.

Voor meer info: www.elekrides.com

Onze partners