Charging Forward-rapport voorspelt een omslagpunt voor elektrisch rijden

Volgens ChargePoint-analyse van afgelopen 5 jaar staat niets de explosieve vraagontwikkeling van elektrische voertuigen in de weg

ChargePoint Holdings, Inc. toonaangevend laadnetwerk voor elektrische voertuigen (EV), lanceert vandaag het 2022 Charging Forward-rapport dat organisaties, wagenparken en gebouweigenaren een breed overzicht biedt over hoe zij kunnen deelnemen aan het nieuwe ‘brandstofnetwerk’. Het rapport blikt terug op de laatste 5 jaar van de EV-markt, gaat in op de voorspellingen van ChargePoint voor de komende 5 jaar en analyseert de belangrijkste factoren die de EV-adoptie stimuleren in Europa en Noord-Amerika.

Deze editie van Charging Forward herziet de voorspellingen uit de editie van 2017 toen ChargePoint hun vooruitzichten voor de komende 5 jaar presenteerde, waarin de groei van de markt en een bredere inzet van elektrische voertuigen, met succes voorspeld was. Uit cijfers van BloombergNEF blijkt dat de verkoop van elektrische voertuigen meer dan verdubbelden van 2020 tot 2021, en dat sinds vorig jaar van elke 10 verkochte auto’s, er één een EV is.

“Mobiliteit zit middenin de grootste transformatie sinds generaties, en de massale invoering van EV is dichterbij dan ooit”, zegt Colleen Jansen, chief marketing officer bij ChargePoint. “Charging Forward biedt organisaties, wagenparken, gebouweigenaren en chauffeurs inzichten in hoe de markt is gegroeid, waar het vandaag de dag staat, waar ChargePoint denkt dat het de komende 5 jaar heen beweegt en er wordt ingegaan op de grootste mythes die de industrie kent. Nu steeds meer industrieën en consumenten EV omarmen, geloven we dat de de behoefte aan hardware- en softwareoplossingen verder zal groeien, zodat iedereen die moet opladen, ook toegang hiertoe heeft.”

In de laatste 5 jaar hebben automakers de verschuiving naar elektrische mobiliteit omarmt en significante investeringen gedaan in de ontwikkeling en productie van nieuwe EV-modellen. In datzelfde tijdsbestek is het netwerk van ChargePoint gegroeid om te voldoen aan vraag van autobestuurders om de transformatie naar elektrische mobiliteit te versimpelen. Vandaag sluit elke seconde een bestuurder zijn wagen aan op het netwerk van ChargePoint. Bovendien hebben grote wagenparkbeheerders geïnvesteerd in de elektrificatie van hun vloot, waardoor het aantal sessies dat via het ChargePoint-netwerk aan elektrische vloten wordt geleverd, sinds 2017 met meer dan 200% is gestegen.

Charging Forward schetst ook de voorspellingen voor de komende jaren, waaronder het wereldwijde ‘global tipping point’ voor EV in het volgende decennium, de snelle groei van thuisoplaadpunten en de grote, positieve impact dat ChargePoint verwacht op iedereens leven in de verschuiving naar elektrificatie.

Het rapport kan hier gedownload worden.

Onze partners