De vliegende elektrische racewagen maakt zijn eerste vluchten

In de zomer van 2019 sprak ondernemer Matthew Pearson zijn ambitie uit om 's werelds eerste raceserie voor elektrische vliegende auto's te creëren. Zijn missie was gebaseerd op de rol die racen historisch speelde bij het versnellen van de ontwikkeling van zowel grond- als luchtmobiliteit.

Inmiddels heeft Pearson en zijn team geschiedenis geschreven. De eerste (onbemande) vluchten met een elektrische vliegende racewagen hebben afgelopen maand plaatsgevonden met de Alauda Mk3. De historische eerste vluchten hebben plaatsgevonden op geheime testlocaties in de woestijnen van Zuid-Australië onder toezicht van de Australische Civil Aviation Safety Authority (CASA). De succesvolle uitvoering van deze vluchten betekent dat er in 2021 onbemande elektrische vliegende auto Grand Prix's zullen plaatsvinden op drie binnenkort te onthullen internationale locaties.

Tijdens deze races zullen piloten uit de luchtvaart, motorsport en eSports-achtergronden (op afstand) het race-elektrische verticale start- en landingsvaartuig (eVTOL) (op afstand) besturen. Het publiek kan kijken via digitale streams die het volledige dynamische potentieel laten zien van voertuigen met een grotere stuwkracht-gewichtsverhouding dan een F15-straaljager.

Deze races zullen de komst van eVTOL geavanceerde luchtmobiele toestellen snel bespoedigen. Deze technologie, die volgens Morgan Stanley tegen 2040 1,5 biljoen dollar waard zal zijn, vindt al krachtige toepassingen in luchtlogistiek en medische zorg op afstand en heeft het potentieel om steden te bevrijden van congestie via toepassingen voor schone luchtpassagiers zoals luchttaxi's.

Door 's werelds eerste raceserie voor elektrische vliegende auto's te creëren, neemt Alauda Aeronautics een leidende positie in in de bepalende mobiliteitsrevolutie van deze generatie. Het doet dit door een plaats en een ruimte te bieden om de ontwikkeling van de belangrijkste veiligheids-, prestatie- en dynamische technologieën die de groei van eVTOL-transport zullen ondersteunen, snel te versnellen.

Bekijk hier de video van de Flying Car Racing

Onze partners