DHL Express bestelt 12 elektrische vliegtuigen

DHL Express en andere luchtvaartmaatschappijen onderzoeken manieren om hun ecologische voetafdruk op grote en kleine vliegtuigen te verkleinen, aangezien duurzaamheid een steeds grotere prioriteit wordt. De toegenomen interesse van consumenten in duurzaam gemaakte producten leidde tot meer investeringen in duurzame luchtvaart.

"Consumenten stellen hogere verwachtingen van wat ze willen van mensen met wie ze zaken doen, en dat leidt er op zijn beurt toe dat fabrikanten naar hun toeleveringsketens kijken", zegt Glyn Hughes, directeur-generaal van The International Air Cargo Association.

De luchtvaartindustrie past zich aan deze nieuwe mentaliteit aan. UPS kondigde in april aan dat het 10 elektrische verticale vliegtuigen van Beta Technologies zou kopen voor tijdgevoelige leveringen in kleine en middelgrote markten. Lufthansa Cargo en DB Schenker bieden een 100% broeikasgasneutrale vlucht tussen Europa en Azië op een Boeing 777F, aangedreven door brandstof "die voornamelijk wordt geproduceerd uit biomassa-afval, bijvoorbeeld van gebruikte groente en bakolie".

DHL Express streeft naar nul-emissies en tegelijkertijd tegemoet te komen aan een piek in de vraag naar zijn internationale expresvervoersdiensten. Het tijdgebonden internationale zendingsvolume steeg in het eerste kwartaal met meer dan 25% op jaarbasis , wat DHL toeschreef aan de groei van e-commerce. Dit betekent meer vrachtvluchten en dus meer vliegtuigemissies.

Om de uitstoot als gevolg van hogere volumes tegen te gaan, zei DHL Express dat het van plan is het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof tegen 2030 te verhogen tot meer dan 30% , naast het integreren van nieuwere, zuinigere vliegtuigen in zijn intercontinentale langeafstandsvloot.

Grote vrachtschepen zoals de Boeing 777F, die 4.880 zeemijlen kunnen vliegen en een maximaal laadvermogen van meer dan 226.000 pond kunnen vervoeren , maken een groeiend deel uit van de vloot van het bedrijf.

Voor kortere vluchten zijn volledig elektrische vliegtuigen een manier waarop DHL zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen. Eviation's Alice kan 2.600 pond vervoeren, heeft een maximaal bereik van 440 zeemijlen en is het meest geschikt voor feederroutes, aldus de release. Het vereist ook 30 minuten of minder om per vlieguur op te laden, en het kan worden opgeladen tijdens laad- en losoperaties, waardoor het volgens de release de strakke bezorgschema's van DHL Express kan handhaven.

Onze partners