Dit is de nieuwe waterstofauto van Green Team Twente

Green Team Twente van de Universiteit Twente heeft is de nieuwste versie van zijn waterstofauto gepresenteerd, de Aurora 3. Het voertuig heeft afwisselend strakke groene en zwarte vlakken en hier en daar een doorschemering van het carbon oppervlak. Dit jaar presenteerde het studententeam de auto door COVID-19 op een andere manier dan normaal.

Green Team Twente is een team van achttien studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool die samen aan de bouw van een zo efficiënt en duurzaam mogelijke waterstofauto werken. Als huidig wereldkampioen laten ze zien dat de Nederlandse studenten aan de top staan op het gebied van ontwikkeling en toepassing van groene energie. Ook dit jaar bouwden ze weer één van de zuinigste auto’s ter wereld.

Waterstofauto

Er zijn nog maar weinig waterstofauto’s op de weg. Juist daarom vinden de studenten het belangrijk om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Met een video nemen ze de kijker mee op een reis door hun jaar dat eindigde met de onthulling van de waterstofauto.

De groene bolide is de nieuwste versie van de waterstofauto’s die het team heeft gemaakt. Het doel aan het begin van het jaar was om de auto nog betrouwbaarder te maken dan vorig jaar, de auto beter te begrijpen, de componenten in de auto beter bereikbaar te maken en daarnaast de efficiëntie te behouden en waar mogelijk zelfs te verbeteren.

Vorm en functie

Er is gekozen om de vorm van vorig jaar te behouden. Deze vorm is twee jaar geleden ontworpen en is nog steeds optimaal. Om de vervorming van de auto tegen te gaan, wat voorheen opspeelde wanneer iemand in de auto ging zitten, zijn er twee balken geplaatst die door de gehele structuur over de bodem lopen.

Door het gebruik van de balken kon een aantal schotten uit de vorige structuur worden verwijderd. Hierdoor zijn alle componenten die in de auto worden geplaatst gemakkelijker bereikbaar. Daardoor is alles overzichtelijker en wordt het maken van kleine aanpassingen veel eenvoudiger. Een groot aantal van de kleinere componenten in de auto is 3D-geprint waardoor het gewicht van de auto daalt wat resulteert in een efficiëntere auto.

De componenten in de auto hebben een nieuwe indeling kregen, en hetzelfde geldt voor het waterstofsysteem. Dit is opnieuw ingedeeld, zodat het overzichtelijker wordt en minder ruimte inneemt. Ook de elektrische componenten zijn grondig aangepakt. Een groot deel van de ontwerpen is dit jaar herzien om zo alle onderdelen zo optimaal mogelijk met elkaar te laten samenwerken en communiceren.

Cockpit

In de cockpit zijn de veranderingen duidelijk zichtbaar; waarvan het scherm de opvallendste is. Het scherm wordt tijdens de race gebruikt om de ‘real-time driving strategy’ naar de bestuurder te communiceren. Dit is een verbetering gezien omdat tijdens de race de strategie live kan worden veranderd met behulp van een database die vooraf is opgesteld. Ook heeft het stuur een nieuw ontwerp de vorm goed in de hand ligt. Daarbij is de indeling van het stuur vereenvoudigd zodat de bestuurder zijn/haar ogen makkelijker op de weg kan houden.

De aandrijving van de wielen gebeurt in de Aurora 3 op een nieuwe manier. Eerder werd dit gedaan door vier elektromotoren maar nu door één hub motor. Deze is in samenwerking met een van de partners van Green Team op maat gemaakt voor de Aurora 3, dus zal zo optimaal lopen.

Geen marathon

Dit jaar kon het team haar wereldkampioentitel niet verdedigen omdat de race is afgelast vanwege COVID-19. Onder normale omstandigheden zou het team in Londen meedoen op de Shell Eco-Marathon. Dit is een race tussen verschillende studententeams die strijden om te titel van de meest efficiënte auto. Maar voor de studenten mocht de afgelaste race de pret niet drukken.

Onze partners