Dit zijn de winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020

Donderdagavond 26 november 2020 is de Rabo Duurzame Innovatieprijs uitgereikt aan Rival Foods, SusPhos en Bilihome. Rabobank bekroont hen daarmee als duurzame dwarsdenkers, ondernemers die met gezonde dosis eigenwijsheid de wereld beter achter laten met impactvolle innovaties. Tijdens een online live-uitzending van RTL Z ontvingen de winnaars hun prijs van 20.000 euro. De publieksprijs, een ScaleUpScan van ScaleupNation t.w.v. € 3.000,-, ging naar RivalFoods. Meer weten over de finalisten? Hieronder vind je meer informatie over de finalisten en hun duurzame innovatie.

Rival Foods, winnaar categorie Food & Agri

De prijs voor de categorie Food & Agri is tijdens de 18e editie van de RDI toegekend aan Rival Foods. Ze maken plantaardige vleesvervangers, op zo’n manier dat na bereiding het mondgevoel hetzelfde is als bij de dierlijke concurrentie. Met vezelachtige structuur en net zo sappig, mogelijk gemaakt door hun eigen Shear Cell-technologie.

Meer weten over Rival Foods? Bekijk de video.

SusPhos, winnaar categorie Circulaire economie & Klimaat

SusPhos wint in de categorie Circulaire economie & Klimaat, een startup die een uniek proces ontwikkelden dat een nieuwe dimensie toevoegt aan recycling van afvalmateriaal. Uit fosfaatrijk afvalwater afkomstig uit onder andere landbouw maken zij hoge kwaliteit bio-based vlamvertragers en gespecialiseerde kunstmestproducten

Meer weten over SusPhos? Bekijk de video.

Bilihome, winnaar Vitale gemeenschappen & zorg

In de categorie Vitale gemeenschappen & zorg neemt Bilihome de prijs mee naar huis. De ondernemers hierachter creëerden een wearable voor pasgeboren baby’s met geelzucht, waarmee deze kindjes thuis de benodigde blauwlichttherapie krijgen in plaats van in het ziekenhuis. Geen couveuse meer voor deze baby’s, maar gewoon thuis borstvoeding en knuffelen met papa en mama.

Meer weten over Bilihome? Bekijk de video.

Onze partners