Doe mee aan onderzoek: effecten circulaire economie op arbeidsmarkt

Recyclet of hergebruikt u met uw bedrijf producten? Of past u andere manieren van circulaire economie toe? Of doet u dit nog helemaal niet? En hoe gaan uw medewerkers om met dit onderwerp? Laat het weten en vul de korte vragenlijst in over de effecten van circulaire economie op uw personeel. 

Transitie naar een circulaire economie

De Rijksoverheid onderzoekt de knelpunten op de arbeidsmarkt rondom de transitie naar een circulaire economie. Voor dit onderzoek richten ze zich vooral op circulair omgaan met grondstoffen. En hoe dit gebeurt vanuit ontwerp, productie of reparatie. Ook is input vanuit zakelijke dienstverlening zoals financiering en verzekering welkom.

Voor wie is de vragenlijst?

De vragen gaan over circulaire economie en personeel. Een medewerker met kennis van personeelszaken en duurzaamheid vult de vragenlijst in. Het duurt ongeveer 8 minuten.


Vul de vragenlijst in


Wat is circulaire economie?

In een circulaire economie worden bestaande materialen en producten zo lang mogelijk gebruikt. Dit doen we door de spullen te: 

  • delen
  • verhuren
  • hergebruiken
  • herstellen of op te knappen
  • recyclen

Waarom is een circulaire economie zo belangrijk? Het betekent dat we duurzamer worden. En dus beter zorgen voor mens en milieu.

Over het onderzoek

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is opdrachtgever en KPMG voert het onderzoek uit. De Rijksoverheid gebruikt de resultaten om te bepalen wat bedrijven nodig hebben om hun personeel voor te bereiden op de circulaire economie.

Onze partners