Duurzaam en innovatief kantoor opgeleverd in Eindhoven

EDGE heeft in het centrum van Eindhoven een nieuw kantoor voor het Rijksvastgoedbedrijf opgeleverd. Het betreft een voormalig bankgebouw dat is getransformeerd tot een smart en duurzaam kantoor, waarbij de originele kenmerken van het gebouw zijn behouden.

De uitgangspunten van de herontwikkeling van het pand waren: respect voor het onderscheidende karakter van het oorspronkelijke ontwerp en het behouden van elementen daarvan. Het originele gebouw is gestript tot op het betonskelet, waarvan meer dan 80% is hergebruikt in het nieuwe ontwerp.

Nieuwste generatie technische installaties

Tegelijkertijd werd het 32.000 m2 grote pand voorzien van de nieuwste generatie technische installaties. Het kantoor heeft een BREEAM-NL Excellent duurzaamheidslabel en wordt opgeleverd zonder aardgasaansluiting. De zonnepanelen, het klimaatsysteem, de ledverlichting, sensortechnologie en een energiezuinige warmte- en koudeopslag dragen bij aan de duurzame prestaties van het gebouw.

Het rijkskantoor heeft een open karakter en vormt één geheel met de publieke ruimte. Hierdoor wordt de interactie tussen het pand en de directe omgeving gestimuleerd, geeft EDGE aan in haar persbericht.

“Dit gebouw sluit volledig aan bij de ambities van het Rijksvastgoedbedrijf. Het is centraal gelegen in een grote stad en dankzij de herontwikkeling kunnen we ambtenaren een prettige en gezonde werkomgeving bieden. Beide partijen, EDGE en wij zelf, streven naar innovatie en duurzaamheid, en met dit duurzame kantoor hebben we dit ook waargemaakt”, aldus Roger Mol, directeur Transacties en Projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Onze partners