Duurzaam op reis met een elektrische Volkswagen T2-bus

Duurzaam op reis met een elektrische Volkswagen T2-bus

Crowdfunding geslaagd: evan en Goboony gaan drie elektrische Volkswagenbusjes verhuren

Duurzaam op reis dit jaar? Vanaf april kun je op pad met een elektrische variant van de klassieke Volkswagen T2-bus. De Nederlandse startup evan haalde deze maand ruim €73.000 op voor de realisatie van hun plan: drie klassieke Volkswagen T2-busjes ombouwen tot elektrische campervans. Dankzij de succesvolle crowdfundingcampagne kunnen de busjes van evan vanaf dit voorjaar gehuurd worden via camperdeelplatform Goboony.

De groene keuze voor reizen

Bewuste keuzes maken wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Uit onderzoek van Duurzaamnieuws.nl onder circa 2.200 respondenten blijkt dat 83% zich zorgen maakt over klimaatverandering en 86% het belangrijk vindt om duurzame keuzes te maken. Bovendien is 83% van de respondenten bereid om zijn of haar levensstijl aan te passen om klimaatverandering tegen te gaan.

Niet meer vliegen 

Pjotr Sillekens - co-founder van evan - vindt duurzaamheid ook belangrijk. Hij wil zelf niet meer vliegen en kocht een campervan. Door zijn achtergrond in duurzame mobiliteit besloot Sillekens uit te zoeken of hij de camper elektrisch kon maken. Al snel bleek dat dit idee te duur was als je maar een paar weken per jaar met de camper op vakantie gaat. Samen met Erik van Berkel bedacht Sillekens het idee om meerdere campervans te kopen, deze om te bouwen naar elektrische campers en ze vervolgens te verhuren, zodat het financieel rendabel wordt.

Verhuur vanaf komende zomer via Goboony

Samen startten de TU Delft-alumni het bedrijf evan. Met de crowdfundingcampagne op CrowdAboutNow haalde evan binnen twee weken het doelbedrag van €50.000 op. Hierdoor zijn vanaf deze zomer de eerste drie elektrische Volkswagen-busjes te huur via Goboony, de campagne loopt nog tot 1 maart. Dankzij het goede laadnetwerk in Europa verwacht evan geen problemen onderweg. Van Berkel: “Je kunt overal snelladen tegenwoordig, waardoor je ook met een elektrische campervan buiten Nederland op vakantie kunt gaan. Wij helpen je bovendien met de juiste apps en tips goed op weg. Met de zonnepanelen op het dak, kan je met onze busjes zelfs off the grid. En dat zonder een negatieve impact op het milieu!”

Kijk voor laadpunten voor je elektrische roadtrip op Oplaadpunten.nl.

Over evan

evan is in 2019 opgestart door ingenieurs en camperfans Erik van Berkel en Pjotr Sillekens. Het Nederlandse duurzame camperverhuurbedrijf geeft reizigers en camperliefhebbers de mogelijkheid op een schone en stille manier de vrijheid op te zoeken. Iedereen kan via evan een elektrische camper huren. Daarbij staan comfort en ontzorgen centraal: de elektrische campers zijn RDW-gekeurd, verzekerd en voordat je op reis gaat krijg je tips en alle benodigdheden mee. Vanaf de zomer van 2020 kun je bij evan de eerste Volkswagen T2 campervans huren.

Over Goboony

Goboony is in 2015 opgestart door fervent camperaars Foppe Mijnlieff en Mark de Vos. Het Nederlandse deelplatform voor campers brengt campereigenaren samen met reizigers die de vrijheid van het reizen met een camper willen ervaren. Campereigenaren kunnen via Goboony hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil hoeft te staan en de kosten van camperbezit terug worden verdiend. Veiligheid en het ontzorgen van de gebruikers staan bij Goboony centraal: zo zijn alle campers APK-gekeurd, voldoen ze aan de wettelijke eisen en zijn ze verzekerd. Er staan momenteel ruim 3000 campers in de database. Goboony is actief in Nederland, België, Groot-Brittannië en Italië.

Onze partners