Eerste boom geplant voor nieuw duurzaam hoofdkantoor Bever

Groei van de buitenwinkel aanleiding om te verhuizen

Buitenwinkel Bever maakt bekend een nieuw hoofdkantoor van 3600 m2 en een distributiecentrum van 13.000 m2 aan de Tochtweg in Pijnacker te bouwen. In plaats van de traditionele 'eerste paal', is gistermiddag de eerste boom door wethouder Bart van Straten geplant als startsein voor de bouw. Het duurzame kantoorpand zal naar verwachting eind 2024 worden opgeleverd. De buitenwinkel geeft aan een grotere locatie nodig te hebben om de groei bij te benen.

Het gebouw is ontworpen door Bureau Kroner architecten. In lijn met zijn duurzaamheidsambities koos Bever voor duurzame nieuwbouw. Zo wordt onder andere, in plaats van beton, gebruik gemaakt van hout voor de hoofddraagconstructie van het drie verdiepingen tellende kantoorpand. Bureau Kroner architecten heeft zich voor de vormgeving en het materiaal- en kleurgebruik van het gebouw laten inspireren door het omliggende landschap.

Duurzaam verbruik energie

Op het dak van het distributiecentrum komen zonnepanelen te liggen en het hoofdkantoor krijgt een groen dak - in lijn met de biodiversiteit in de omgeving - waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Het buitenterrein wordt voorzien van een parkeergarage met laadplekken voor elektrische auto’s en rondom het distributiecentrum en hoofdkantoor komt een groene zone met een diversiteit aan bomen en planten. De landschapsarchitect heeft een natuur-inclusieve ontwerpoplossing voor een gezonde leefomgeving, met aandacht voor klimaatadaptatie, energietransitie en het biodiversiteitsvraagstuk ontworpen.

Groei aanleiding om te verhuizen

"De ongekende groei die Bever heeft doorgemaakt, zowel in klantvraag als in uitbreiding van fysieke winkels en online, heeft de capaciteit van ons huidige distributiecentrum en hoofdkantoor overtroffen. Ook de groei van onze hergebruikstraat, in-house wasservice en kledingreparatie-atelier in de afgelopen drie jaar heeft ons doen inzien dat verhuizing de enige juiste optie is", aldus Albert Scholte, CEO van Bever.

"De keuze om te verhuizen is niet alleen noodzakelijk, het stelt ons ook in staat om onze duurzaamheidsmissie verder te verwezenlijken. Jaarlijks brengen we onze CO2-emissies over scope 1, 2 én 3 in kaart en reduceren we ze aanzienlijk. Ons doel om tegen 2030 volledig CO2-neutraal te zijn, is een serieuze verbintenis. De constructie van dit nieuwe, duurzame pand zal dit ambitieuze proces aanzienlijk versnellen."

Onze partners