Engeland gaat voor een groene industriële revolutie

Minister-president Boris Johnson gaf vandaag misschien wel zijn grootste steun tot nu toe vóór een groene economie van het VK, in een toespraak voor de Conservative Party-conference gaf hij aan dat windenergie, groene banen en schone technologieën centraal zullen staan.

In een toespraak waarin de nadruk werd gelegd op optimisme en veerkracht in het teken van de voortdurende Covid-19 crisis, probeerde de premier de pandemie te schetsen als een kans op vernieuwing voor de Britse economie, terwijl hij klaagde over een 'mislukking op lange termijn' op het gebied van vaardigheden. opleiding en "ontoereikende infrastructuur".

"Na alles wat we hebben meegemaakt, is het niet genoeg om gewoon weer normaal te worden", zei hij.

Nadat hij zijn ambitie had benadrukt om meer overheidssteun te bieden aan verzorgingstehuizen, volksgezondheid en politie, ging Johnson verder met zijn plannen om een 'groene industriële revolutie' teweeg te brengen, toen hij bevestigde dat er gisteravond nieuwe doelen voor offshore en drijvende windenergie zijn gemaakt.

"De groene industriële revolutie zal de komende tien jaar honderdduizenden, zo niet miljoenen banen zal creëren."

Hij bevestigde dat de regering het streefcijfer voor offshore-windenergie in het VK voor 2030 zou verhogen tot 40 GW, een stijging ten opzichte van de vorige 30 GW, als onderdeel van de ambitie dat elk huis in Groot-Brittannië tegen het einde van het decennium op windenergie zal worden aangedreven.

Bovendien streeft de regering naar 1 GW aan drijvende windenergiecapaciteit tegen dezelfde datum, ondersteund door 160 miljoen euro investeringen in havens en fabrieken om de productie van turbines te ondersteunen.

Verdere details zullen naar verwachting in november worden opgesteld, met rapporten die wijzen op waterstof, koolstof afvang en -opslag, kleine modulaire kernreactoren, elektrische voertuigen en groene synthetische brandstoffen zullen waarschijnlijk een grote rol spelen.

"Moeder Natuur heeft ons met Covid verwoest," voegde Johnson eraan toe. "Maar met behulp van fundamentele natuurverschijnselen zullen we weer groener bouwen en banken weer groener maken en deze regering zal die groene industriële revolutie leiden."

Onze partners