Europese steden lobbyen voor spoorverbinding Amsterdam-Stockholm

treinfoto groenezaken

De steden Amsterdam, Hamburg, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki praten in Brussel over een betere en snellere spoorverbinding tussen de Nederlandse en Zweedse hoofdstad. Ze proberen onder andere bij verschillende Europese instituties geld los te krijgen voor onderzoek naar zo’n verbinding. Dat blijkt volgens het Dagblad van het Noorden uit interne e-mails.

De Europese Unie stimuleert meer duurzaam vervoer, vooral tussen grote Europese steden. Betere internationale treinverbindingen kunnen bijdragen aan een afname van het vliegverkeer op relatief korte afstanden. Een verbetering van die route per spoor kan goed uitpakken voor Groningen, want het is mogelijk dat de Lelylijn onderdeel van het traject gaat uitmaken, meldt het regionale dagblad.

Gemeente Groningen

In Noord-Nederland klinkt de laatste tijd steeds harder de roep om een Lelylijn en de plannen zijn dan ook positief opgevat in de gemeente Groningen. De overheidsinstantie denkt dat de lijn een belangrijke schakel is om internationale steden met elkaar te verbinden. Groningen zal eind deze maand in Brussel pleiten voor onderzoek naar de uitbreiding van internationaal spoor in een bijeenkomst met de Europese steden.

Een rit per trein van Amsterdam naar Stockholm heeft momenteel nogal wat voeten in de aarde. Het kost zeker 17 uur en reizigers moeten op zijn minst vier keer overstappen. Er moet dus nog behoorlijk wat gebeuren om hier een hogesnelheidsverbinding te realiseren en natuurlijk is er ook veel geld voor nodig. Omdat dit vaak langdurige processen zijn, willen de steden, die zichzelf de ‘Big 5’ noemen, hier nu al het gesprek over aangaan. Ook provinciale steden uit Noord-Nederland en Duitsland worden gevraagd aan te haken.

Passagiersaantallen

De steden hebben verschillende redenen om een spoorverbinding te willen. Zo trekt met name het Duitse Hamburg heel hard aan het project, omdat het de reistijd naar Stockholm flink wil verminderen. In Nederland staan internationale treinen al langer op de politieke agenda vanwege duurzaamheid. Veel partijen hebben hier aangegeven dat op middellange afstanden de trein aantrekkelijker gemaakt moet worden ten opzichte van het vliegtuig.

De vijf verwachten in ieder geval dat het huidige treinnetwerk ontoereikend is om in de toekomst het verwachte aantal passagiers tussen de metropolen sneller te vervoeren. In mei komen de ‘Big 5’ bij elkaar in Hamburg.

Onze partners