Fastned gaat meer laadstations bouwen met geld beleggers

Uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned heeft op de beurs 150 miljoen euro opgehaald. Met dat geld wil het Nederlandse bedrijf onder meer 164 nieuwe laadstations bouwen.

Er werden circa 1,9 miljoen nieuwe certificaten van gewone aandelen geplaatst, hetgeen ongeveer 12,5 procent van het bestaande aandelenkapitaal vertegenwoordigt. De aandelen werden geplaatst tegen een prijs van 80,00 euro. Het aandeel sloot donderdag nog op 92,50 euro.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “We zijn enorm blij met deze succesvolle kapitaalverhoging waarmee Fastned haar uitbreidingsplannen aanzienlijk kan versnellen. Het stelt ons in staat om meer en grotere snellaadstations te bouwen in verschillende landen, waarmee we verder bouwen aan onze missie om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Daarnaast heeft deze transactie gezorgd voor een stabiele institutionele investeerders basis en een grotere free float van onze certificaten, die worden verhandeld aan Euronext Amsterdam. Beiden ondersteunen onze verdere groei en zijn in lijn met onze ambitie om hét toonaangevende snellaadnetwerk in Europa te worden."

Afbeelding: Fastned

Onze partners