Fisker geeft een voorproefje van de elektrische pickup truck

De voorzitter en CEO Henrik Fisker van het automotive bedrijf Fisker, heeft op Twitter een afbeelding gepost van de nieuwe elektrische pick-up truck, waaraan momenteel gewerkt wordt. In zijn post waarschuwde hij snel dat het ontwerp nog lang niet definitief is en dat de pick-up er waarschijnlijk nog radicaler uit zal zien tegen de tijd dat de productie ronddraait.

Hij zei ook dat het bedrijf ernaar streeft om het voertuig de lichtste en meest efficiënte te maken in het snelgroeiende segment van elektrische pickups. Het zal echter geen serieus 'werkpaard' zijn zoals de Endurance van de rivaliserende EV-startup Lordstown Motors, maar eerder een lifestyle model, wat betekent dat het uiteindelijk kleiner zou kunnen worden dan sommige andere geplande inzendingen in het segment, zoals de Endurance, en de Tesla Cybertruck.

Dit is eigenlijk het tweede voorproefje van een pick-up van Fisker, een bedrijf dat afgelopen oktober begon te handelen op de New York Stock Exchange onder het ticker-symbool 'FSR'. Fisker plaatste afgelopen februari op Twitter een soortgelijke 'teaser' met de achterklep van een pick-up met het script "Alaska" erop, hoewel het bericht kort na de live gang werd verwijderd.

Fisker zei in juli dat het minstens vier batterij-elektrische voertuigen op de tekentafel heeft staan. De eerste is de Ocean SUV, die eind 2022 in productie gaat. Hij zal gebaseerd zijn op een modulair platform afkomstig van de Oostenrijkse Magna Steyr en, althans aanvankelijk, onder contract geproduceerd in een fabriek van Magna Steyr in Oostenrijk.

Ook in de maak is de pick-up en een coupé-achtige SUV, plus een high-end sedan gebaseerd op het EMotion super sedan-concept dat in 2018 werd onthuld.

Onze partners